23.01.21 | 17:19

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είδη διατροφής και αναλώσιμα για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη
29.12.15 | 15:15

Είδη διατροφής και αναλώσιμα για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών Διοικητικής Υποστήριξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης και Προμηθειών του ΥΜΑΘ), διενεργήθηκαν δύο ανοιχτοί διαγωνισμοί για την προμήθεια τροφίμων, αναλώσιμων ειδών, ειδών ένδυσης και υπνόσακων, για να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων, στο πλαίσιο του έργου «Διαχείριση Χώρου Φιλοξενίας Δευτερογενούς Υποδοχής - Προμήθεια Υλικών - Hot Spot στη Θεσσαλονίκη». 

Σήμερα, η Υφυπουργός κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά συναντήθηκε στο Διοικητήριο με την Κοινωνική Λειτουργό της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης PRAKSIS, κα. Φωτεινή Κελεκτσόγλου, για την παράδοση της πρώτης παρτίδας των ειδών διατροφής και αναλωσίμων, που έχουν ήδη μεταφερθεί στην Ειδομένη με τη συνδρομή της PRAKSIS.

Το αργότερο μέχρι μεθαύριο Πέμπτη, αναμένεται να παραδοθούν και τα είδη ένδυσης, τα οποία θα μοιραστούν στην Ειδομένη και στο Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων της PRAKSIS στη Θεσσαλονίκη (Μοναστηρίου 62). 

«Είναι πολύ σημαντική η κρατική βοήθεια για το θέμα των προσφύγων και ευχόμαστε να συνεχιστεί» είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος της ΜΚΟ PRAKSIS, κα. Φωτεινή Κελεκτσόγλου, η οποία ευχαρίστησε την Υφυπουργό και με έγγραφη επιστολή. 

Από την πλευρά της, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μ. Κόλλια-Τσαρουχά δήλωσε: 

«Η ευαισθησία και η ευθύνη του Ελληνικού κράτους απέναντι στους πρόσφυγες αποδεικνύεται έμπρακτα και η προμήθεια των αναγκαίων ειδών γίνεται με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες. 

Η προσπάθειά μας για την ανακούφιση των προσφύγων, αλλά και των Ελληνικών οικογενειών που έχουν ανάγκη, θα συνεχιστεί με κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας, και για όσο χρόνο χρειαστεί».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ