25.10.20 | 18:59

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΟΖΑΝΗΣ

Εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στην Κοζάνη - Έκκληση βοήθειας από το δήμο
23.02.16 | 08:15

Εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στην Κοζάνη - Έκκληση βοήθειας από το δήμο

Στο κλειστό της Λευκόβρυσης βρίσκονται Σύροι πρόσφυγες, που δεν μπορούν να προσεγγίσουν την Ειδομένη, λόγω των προβλημάτων στα σύνορα, μετά την εντολή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Ελλάδας.

Ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με τις Αρχές και την Κοινωνία των Πολιτών απευθύνει έκκληση στους δημότες και στους οργανωμένους φορείς (ιατρικό και φαρμακευτικό σύλλογο, εθελοντικές ομάδες), προκειμένου να συντονιστούν και να δείξουν την αλληλεγγύη τους μέσα από την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία είναι απαραίτητα ΑΜΕΣΑ στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης.

Τα είδη αυτά είναι: Βρεφικά γάλατα (πρώτης και δεύτερης βρεφικής ηλικίας), παιδικές τροφές, πάνες παιδικές και για ενήλικες, μωρομάντηλα, χαρτιά υγείας, βραστήρες, πλαστικά ποτήρια, μπουκάλια νερό, τροφή άμεσης κατανάλωσης (σάντουιτς, κρουασάν, μπισκότα κτλ.), μακαρόνια, σάλτσες, όσπρια, ρύζι, υπνόσακους και κάλτσες.

Σημείο συγκέντρωσης: ΚΗΦΗ Κοζάνης, κτίριο 40, Μάρτυρες, Πλακοπίτη 11.

Ο Δήμος Κοζάνης ενημερώνει πως, τα τηλέφωνα του Δήμου 24613 50311, 24613 50312 είναι στη διάθεση του κοινού για ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα των προσφύγων και για τους τρόπους υποστήριξης τους. 

Στα τηλεφωνικά νούμερα αυτά επίσης μπορούν να απευθύνονται και οι οργανωμένοι φορείς για την καλύτερη δυνατή συνεργασία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ