21.04.21 | 13:51

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Εγκαινιάστηκε το Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής του Δήμου Καλλιθέας
17.10.13 | 11:26

Εγκαινιάστηκε το Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής του Δήμου Καλλιθέας

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών εγκαινιάστηκε χτες στο χώρο του παλιού Ιπποδρόμου, το Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος.

«Για δικαίωση των μακρόχρονων κινητοποιήσεων του Δήμου και των κατοίκων» έκανε λόγο ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, ο οποίος ευχαρίστησε τους πολίτες της Καλλιθέας για τη συμβολή τους, ενώ ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Θ. Μαραβέλιας, αναφέρθηκε στα βασικά χαρακτηριστικά και τον κοινωνικό προορισμό του έργου. 

Καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έδωσαν ξεχωριστό χαρακτήρα στην εκδήλωση.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυρ. Μητσοτάκης, ο βουλευτής Πιερίας της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Γ. Αμοιρίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Αττικής Μαρία Καρακλιούμη και Κ. Παπαντωνίου, οι Δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου Δ. Χατζηδάκης, Νέας Σμύρνης Στ. Τζουλάκης και Μοσχάτου – Ταύρου Ανδ. Ευθυμίου, αντιπροσωπεία του Δήμου Πράγας με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Ναντιέζντα Κρατοσβίλοβα, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Π. Σκανδαλάκης, ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας Γ. Κυριόπουλος, εν ενεργεία και παλαιά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλλιθέας, διευθυντές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και εκπρόσωποι πολλών κοινωνικών οργανώσεων της πόλης.

Οι εγκαταστάσεις του Πάρκου, το οποίο αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» προς το Δήμο Καλλιθέας, συνολικού ύψους 5,92 εκ. ευρώ, αναπτύσσονται σε έκταση 28.000 τ.μ. και αποτελούνται από Κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων (μήκους 50 μέτρων με 10 διαδρομές), παιδική πισίνα, προπονητικό γήπεδο ποδοσφαίρου και παιδική χαρά, κτιριακά συγκροτήματα γραμματειακής και τεχνικής υποστήριξης και χώρο αναψυκτηρίου και εκδηλώσεων.

Ο σχεδιασμός και η επίβλεψη της κατασκευής του Πάρκου, καθώς και των συναφών βοηθητικών εγκαταστάσεών του, εκτελέστηκαν από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano, ο οποίος έχει επίσης σχεδιάσει το ΚΠΙΣΝ, προκειμένου να επιτευχθούν η επιθυμητή αισθητική αρμονία και η συμβολική, αλλά και πρακτική συνύπαρξη των δύο αυτών ξεχωριστών έργων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ