26.10.20 | 20:45

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΦΑΙΣΤΟΥ

Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φαιστού
11.04.14 | 09:43

Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φαιστού

Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φαιστού, το οποίο στεγάζεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσαράς, στην είσοδο των Μοιρών, που παραχωρήθηκε στο Δήμο Φαιστού, έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού.

Την τελετή εγκαινίων πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος, ενώ το «παρών» έδωσαν η Δήμαρχος Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη - Ανυφαντάκη, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φαιστού, Μέλη του Δ.Σ. Φαιστού και της Τοπικής Κοινότητας Μοιρών, καθώς και εργαζόμενοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η έναρξη λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και έχει ως σκοπό την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και την ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού αλλά και επιχειρήσεων, με στόχο τη συμμετοχή τους στα προγράμματα στήριξης των οικονομικά αδυνάμων συμπολιτών μας. 

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα διανέμονται δωρεάν προϊόντα μακράς διάρκειας και είδη ένδυσης στους δικαιούχους που έχουν ανάγκη.

Οι δικαιούχοι, σύμφωνα με τη λίστα που έχει καταρτίσει η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου, βάσει συγκεκριμένων κυρίως οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, θα ενημερωθούν, προκειμένου να λάβουν τρόφιμα την Μεγάλη Εβδομάδα, από τους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φαιστού.

Η Δήμαρχος Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη - Ανυφαντάκη, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ευχαρίστησε εκ των προτέρων για την θετική ανταπόκριση όλων των φορέων και των πολιτών, ενώ σημείωσε πως «η έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά δράσεων του δήμου, που αφορούν τους πολίτες που βιώνουν μια δύσκολη οικονομική συγκυρία» και συνέχισε:

«Από το 2011 έως και σήμερα προσπαθούμε με κάθε τρόπο να είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, μοιράζοντας τους τρόφιμα και ρούχα, όποτε αυτό είναι εφικτό. 

Αρωγοί στην προσπάθεια του Δήμου Φαιστού - τους οποίους και ευχαριστούμε - είναι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και επιχειρήσεις και ενεργοί πολίτες που προσφέρουν τρόφιμα και είδη για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. 

Αυτή η ιδιαίτερα σημαντική δράση θα συνεχιστεί στο πλαίσιο πλέον του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μέσα από το οποίο σε τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνονται διανομές τροφίμων σε οικογένειες, που χρειάζονται τη βοήθεια μας.

Τέλος, να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Δήμου και τους Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" καθώς και την Κοινωνική Υπηρεσία για την πολύτιμη βοήθεια του». 

Ο Δήμος Φαιστού αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του, προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ