29.05.20 | 22:34

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Εγκαινιάστηκε το νέο Δημαρχείο Μεγαλόπολης
15.10.13 | 13:07

Εγκαινιάστηκε το νέο Δημαρχείο Μεγαλόπολης

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 τελέστηκαν τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Μεγαλόπολης.

Πολλές σημαντικές προσωπικότητες λάμπρυναν με την παρουσία τους την εκδήλωση, με προεξέχοντα τον Μέγα Ευεργέτη, κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, εφοπλιστή, ο οποίος με τη σημαντικότατη οικονομική χορηγία του, συνέβαλε καθοριστικά στη κατασκευή του σύγχρονου Δημαρχιακού Μεγάρου και την παράδοσή του στην υπηρεσία των πολιτών.

Το «παρών» έδωσε και ο κ. Απόστολος Παρπαΐρης, Αρχιτέκτονας, ο οποίος αφιλοκερδώς προσφέρθηκε να εκπονήσει τη Μελέτη ανέγερσης του νέου Δημαρχείου, δημιουργώντας ένα πραγματικό κόσμημα για το κέντρο της πόλης.    

Ο αγιασμός τελέστηκε χωροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, κ.κ., Ιερεμία ενώ έγινε και η αποκάλυψη της πλάκας με το όνομα του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου.

Στη συνέχεια οι επίσημοι προσκεκλημένοι, μαζί με τους παρευρισκόμενους πολίτες μετέβησαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ακολούθησαν ομιλίες από τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, κ. Παναγιώτη Μπούρα, από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη, από τον Βουλευτή Αρκαδίας, κ. Αντρέα Λυκουρέντζο και φυσικά από τους πρωτεργάτες του έργου τον κ. Αθανάσιο Μαρτίντο και τον κ. Απόστολο Παρπαϊρη.

Στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε και ανταλλαγή αναμνηστικών και έγινε και η αποκάλυψη της ονομασίας της αίθουσας, η οποία εφεξής θα ονομάζεται «Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεγαλόπολης Αθανάσιος και Μαρίνα Μαρτίνος» προς απόδοση τιμών στο Δωρητή - Ευεργέτη του Δήμου Μεγαλόπολης.

Επίσης με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακηρύχθηκαν οι κ.κ. Αθανάσιος Μαρτίνος και Απόστολος Παρπαΐρης, Επίτιμοι Δημότες του Δήμου Μεγαλόπολης για την ανεκτίμητη κοινωνική και οικονομική τους προσφορά καθώς και τη σημαντικότατη συμβολή τους στη προαγωγή των κοινωνικών και οικονομικών συμφερόντων του τόπου μας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, κ.κ. Ιερεμίας, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, κ. Παναγιώτης Μπούρας, ο εφοπλιστής, κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο καθηγητής, κ. Απόστολος Παρπαΐρης, ο Βουλευτής Αρκαδίας και πρώην Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γίοβας, ο Αστυνομικός Δ/ντης, κ. Βασίλειος Γιαννακάκος, ο Δασάρχης Τρίπολης, κ. Αθανάσιος Αργειτάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, ο Δ/ντης του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης της ΔΕΗ, κ. Παναγιώτης Κουστέρης, ο υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Σωτήριος Παπαγιάννης, ο υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ., κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης, κ. Αθανάσιος Ηλιόπουλος.

Οι Δήμαρχοι: Αμυνταίου κ. Ι. Ιωσηφίδης, Ιλίου κ. Ν. Ζενέτος, Καλαμάτας κ. Π. Νίκας, Μεσσήνης κ. Ε. Αναστασόπουλος, Τρίπολης κ. Ι. Σμυρνιώτης, Βόρειας Κυνουρίας κ. Μ. Σκαντζός, Γορτυνίας κ. Ι. Γιαννόπουλος. 

Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, κ. Βασίλειος Κανέλλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Οι τέως Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Αρκαδίας κ. Γεώργιος Μπαλάσης και κ. Ευθύμιος Τζανετόπουλος.

Οι τέως Δήμαρχοι Μεγαλόπολης, κ. Κωνσταντίνος Κακκαβάς, κ. Ηλίας Σορολής, κ. Σπύρος Τσιριγώτης, τέως Δήμαρχος Τρικολώνων, κ. Γεώργιος Μπαρούτσας, τέως Δήμαρχος Λαγκαδίων, κ. Ευστάθιος Κούλης, τέως Δήμαρχος Γόρτυνος, κ. Κων/νος Μιχόπουλος, τέως Δήμαρχος Φαλαισίας, κ. Ιωάννης Φουσέκης, τέως Δήμαρχος Δημητσάνας, κ. Σπ. Μαλεβίτης, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Μεγαλόπολης, Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, Εκπρόσωποι Τοπικών και Πολιτιστικών Συλλόγων, Υπάλληλοι του Δήμου Μεγαλόπολης καθώς και πλήθος κόσμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ