08.12.19 | 18:18

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

Εγκαίνια νέων Κοινωνικών Δομών από τον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος
18.05.13 | 14:35

Εγκαίνια νέων Κοινωνικών Δομών από τον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος

«Με έργα και δράσεις εφαρμόζουμε την προωθημένη Κοινωνική Πολιτική του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος» τόνισε με έμφαση ο Δήμαρχος, Χρήστος Μάρκου, στα εγκαίνια των γραφείων της Κοινωνικής Υπηρεσίας των Δημοτικών Ιατρείων και του Κοινωνικού Παντοπωλείου που έγιναν στην Αρτέμιδα, παρουσία αιρετών, υπηρεσιακών παραγόντων και πλήθους κόσμου.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος είπε: 

«Εγκαινιάζουμε τα νέα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου σε μια εποχή, που οι δεσμοί του κοινωνικού ιστού της χώρας κινδυνεύουν με κατάρρευση εξαιτίας των τριγμών, που προκαλεί η πρωτοφανής οικονομική κρίση, που βιώνουμε όλοι μας εδώ και 5 χρόνια αισθητά.

Σ’ αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία η σημερινή δημοτική αρχή έθεσε σαν ζήτημα πρώτης προτεραιότητάς της την ανάπτυξη μηχανισμών κοινωνικής άμυνας που θα αποτρέψουν τα χειρότερα και θα στηρίξουν ιδιαίτερα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους ανέργους, τους αστέγους και όσους μειονεκτούν ειδικότερα.

Στο πλαίσιο αυτής της προτεραιότητας:

- Αναπτύξαμε ένα ευρύτατο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών μέσα από την ουσιαστική αναβάθμιση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

- Λειτουργήσαμε τον δεύτερο παιδικό σταθμό στην Αρτέμιδα.

- Ενεργοποιήσαμε την παροπλισμένη εργολαβία και κατασκευάζουμε νέο παιδικό σταθμό στην Αρτέμιδα σε ιδιοκτησία του Δήμου.

- Προγραμματίζουμε άμεσα την κατασκευή 2 ακόμα παιδικών σταθμών, έναν στα Σπάτα και έναν στην Αρτέμιδα.

- Ξεκινήσαμε την κατασκευή του κέντρου ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, προϋπολογισμού 1.660.500 ευρώ.

- Αναβαθμίσαμε τα δημοτικά ιατρεία στην Αρτέμιδα.

- Δίνουμε μάχη καθημερινή για τον εκσυγχρονισμό, την αναβάθμιση και την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σπάτων.

- Αξιοποιούμε σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το κοινωνικό ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Εγκαινιάζουμε το κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης και το γραφείο διαμεσολάβησης και πολύ σύντομα τον κοινωνικό λαχανόκηπο.

Και όλα αυτά σε χρονικό διάστημα ασφυκτικά μικρό και με συνθήκες οικονομικές ανυπόφορες.

Και τα κάνουμε αυτά, γιατί πάνω απ’ όλα, αυτή η δημοτική αρχή χρωστάει στην ίδια την κοινωνία την υπόστασή της.

Και θα εξαντλήσουμε τις ενέργειές μας για να είμαστε αδιάλειπτα παρόντες σε κάθε κοινωνικό πρόσταγμα, μικρό ή μεγάλο...».

Στο τέλος του χαιρετισμού του ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συμβολή του Αντιδημάρχου Αθανάσιου Μαργέτη και της Δημοτικής Συμβούλου Αφροδίτης Μαργέτη στην ανάπτυξη των εγκαινιασθείσων δομών κοινωνικής πολιτικής του Δήμου.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ