24.01.21 | 10:01

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Εγκαίνια του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Λαύριο
19.12.13 | 18:00

Εγκαίνια του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Λαύριο

Τα εγκαίνια ενός νέου σύγχρονου Βρεφονηπιακού Σταθμού πραγματοποίησαν, σήμερα, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κωνσταντίνος Λεβαντής.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε:

«Είμαι διπλά χαρούμενος σήμερα, πρώτον, γιατί βρίσκομαι σε έναν παιδικό σταθμό ο οποίος στεγάζει ήδη και θα συνεχίσει να στεγάζει πολλά παιδιά. Δεύτερον, ποιος να το περίμενε ότι μετά από 2 χρόνια και όλα όσα είχαν προηγηθεί, στα οποία εγώ δεν είχα καμία συμμετοχή μέχρι το 2011, βρεθήκαμε με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής, Κωνσταντίνο Λεβαντή, να πορευόμαστε μαζί».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σγουρός, στο ενιαίο πνεύμα το οποίο πρέπει να διέπει κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση και όλους τους φορείς, ώστε να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας, ενώ για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στο πλάι του Δήμου Λαυρεωτικής και επιβεβαίωσε ότι, οι χρηματοδοτήσεις των έργων είναι εξασφαλισμένες. 

«Μόνο για τον Δήμο Λαυρεωτικής τα τελευταία χρόνια κάναμε έργα συνολικού προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ και τώρα υλοποιούμε έργα προϋπολογισμού 20 εκ. ευρώ», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής και επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως «είμαστε πάντα κοντά στις τοπικές κοινωνίες, ακούμε τα προβλήματά τους, συμμεριζόμαστε τις αγωνίες τους και στεκόμαστε δίπλα τους με όποιο τρόπο μπορούμε».

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής ολοκλήρωσε το χαιρετισμό του, τονίζοντας ότι «χαίρομαι ιδιαίτερα που το έργο αυτό είναι ένα έργο για τα παιδιά. Γιατί τα παιδιά και η παιδεία είναι η ελπίδα μας για το μέλλον. Και σε αυτούς που θα αναλάβουν το σοβαρό καθήκον να πάρουν τα μικρά αυτά παιδιά από τα πρώτα τους βήματα και να τους δείξουν το δρόμο της ζωής, ένα μόνο έχω να πω: Τα παιδιά και τα μάτια σας».

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κωνσταντίνος Λεβαντής, αφού καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη Αττικής, τόνισε:

«Ο κ. Σγουρός ήταν ο πρώτος Περιφερειάρχης που μας άκουσε, συζήτησε τις απόψεις μας και στάθηκε με ειλικρίνεια απέναντί μας, βοηθώντας να γίνουν τα πρώτα ουσιαστικά βήματα στη δικαίωση των προτάσεων μας και την υλοποίηση αποδεκτών λύσεων» και επανέλαβε την πεποίθησή του ότι «χωρίς διάλογο και συναίνεση της τοπικής κοινωνίας δεν επιβάλλονται και δεν προχωρούν κεντρικοί σχεδιασμοί».

Στη συνέχεια ο κ. Λεβαντής, αφού τόνισε ότι, η ένταξη του έργου του βρεφονηπιακού σταθμού το 2012 στο ΠΕΠ Αττικής διευκόλυνε και επιτάχυνε την ολοκλήρωσή του, επισήμανε ιδιαίτερα την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση των έργων στην περιοχή της Λαυρεωτικής και ιδιαιτέρως στην εξασφάλιση 10 εκ. ευρώ για το Ιστορικό Κέντρο και τις ασφαλτοστρώσεις στο Λαύριο, ενώ δεν παρέλειψε να απαριθμήσει όλα τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή εκτελούνται με πόρους εξασφαλισμένους από το ΠΕΠ Αττικής και ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Μετά τα εγκαίνια του Βρεφονηπιακού Σταθμού, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής, Κωνσταντίνο Λεβαντή, επισκέφτηκε και άλλα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή με χρηματοδότηση από Κοινοτικούς πόρους και πόρους της Περιφέρειας Αττικής, όπως το Πολιτιστικό Κέντρο Ποντίων, έναν ακόμη βρεφονηπιακό σταθμό, καθώς και το έργο της Περιβαλλοντικής Αποκατάστασης της παραλίας Θορικού, ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά έργα που εκτελούνται στην Αττική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ