24.01.21 | 10:59

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΒΑΡΗΣ - ΒΟΥΛΑΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Εγκαίνια για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης
01.11.13 | 17:56

Εγκαίνια για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης

Τα εγκαίνια μιας καινούργιας σχολικής μονάδας, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης πραγματοποίησαν σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός και ο Δήμαρχος Βούλας - Βάρης - Βουλιαγμένης, Σπύρος Πανάς.

Το έργο, του οποίου η ολοκλήρωση δεν ήταν εφικτή λόγω οικονομικών δυσχερειών του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής (ΕΣΠΑ 2007-2013) και αποπερατώθηκε τον Οκτώβριο του 2013. Το συνολικό κόστος ανήλθε περίπου στα 1.900.000 ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, στο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η Περιφέρεια Αττικής είναι υπερήφανη που χρηματοδότησε μέσα από το ΠΕΠ Αττικής το έργο κατασκευής του κτιρίου του 3ου Δημοτικού Σχολείου, ένα όμορφο κτήριο που στολίζει την περιοχή και θα στεγάσει τα πρώτα γράμματα των παιδιών».

Ο κ. Σγουρός έκανε εκτενή αναφορά στα έργα που η Περιφέρεια χρηματοδοτεί, μέσα από το ΠΕΠ Αττικής, στη Δημοτική Ενότητα Βάρης:

- Το 2o Βρεφονηπιακό Σταθμό στη θέση Μηλαδέζα.

- Το 2ο Λύκειο Βάρης.

- Στο 2ο Δημοτικό Βούλας την Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων.

- Το Γυμνάσιο Βουλιαγμένης.

«Τα παιδιά μας είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο που έχουμε και η ελπίδα μας για το μέλλον. Επενδύοντας στην Παιδεία, επενδύουμε στον πολιτισμό. Οι σχολικές μονάδες ανήκουν στα έργα που μας κάνουν ιδιαίτερα περήφανους, γιατί υπηρετούν την Παιδεία και στεγάζουν τη μόρφωση», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης και συμπλήρωσε: 

«Με ορθολογική διαχείριση και αποτελεσματική κατανομή των πόρων επιτύχαμε, με λίγα χρήματα από το ΕΣΠΑ, να ολοκληρώσουμε ένα σημαντικό έργο».

Ο Δήμαρχος Βούλας - Βάρης - Βουλιαγμένης, Σπύρος Πανάς, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στο ιστορικό της διαδικασίας ολοκλήρωσης του έργου, σημείωσε ότι «η νέα γενιά θα αλλάξει τον τόπο μας. Αυτό γίνεται με τις προσπάθειες της πολιτείας, της εκπαιδευτικής κοινότητας και των πολιτών».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε είπε, μεταξύ άλλων: 

«Αποδεικνύεται σήμερα ότι εκτός από την Ελλάδα της κρίσης, υπάρχει και η Ελλάδα των έργων» και εξέφρασε την ικανοποίησή του «για την καλή συνεργασία με όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου».

Ο Υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, σημείωσε ότι «ο ρόλος των σχολείων είναι η διαμόρφωση ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών».

Η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Χρυσάνθη Κισκήρα, τόνισε ότι «για να πατήσει στα πόδια του αυτός ο τόπος πρέπει να έχει γνώση και τα σχολεία μας την παρέχουν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ