28.02.21 | 09:52

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Έγγραφα του Δήμου Ναυπακτίας βρέθηκαν σε κάδους απορριμμάτων!
07.11.13 | 14:03

Έγγραφα του Δήμου Ναυπακτίας βρέθηκαν σε κάδους απορριμμάτων!

Μετά από δηλώσεις του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο και του Προέδρου της Τ.Κ. Αντιρρίου ενημερώθηκε η Δημοτική Αρχή, για πεταμένες σακούλες που περιείχαν έγγραφα της Τεχνικής Υπηρεσίας σε παραλία του Αντιρρίου. 

Ο Διευθυντής και υπάλληλοι της Υπηρεσίας μετέβησαν στην περιοχή και περισυνέλεξαν τα έγγραφα. Εκτιμήθηκε ότι, η πλειονότητα των εγγράφων αφορά αντίγραφα, φωτοτυπίες ή μη, ενώ μετά από έλεγχο που έκανε η Υπηρεσία, διαπίστωσε ότι, τα πρωτότυπα έγγραφα βρίσκονται στο Αρχείο της Υπηρεσίας. 

«Ως Δήμος θα προχωρήσουμε αρχικά σε προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ή και πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων ή τρίτων, που ενεπλάκησαν στη διαδικασία της συσκευασίας και μετακόμισης της Υπηρεσίας και στη συνέχεια, αν προκύψουν ευθύνες θα ενεργήσουμε ανάλογα, όπως ο νόμος ορίζει.

Ωστόσο εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για τα εξής: Στο τέλος Αυγούστου, κατά τη μετακόμιση της Τεχνικής Υπηρεσίας, σακούλες με διάφορα άνευ αξίας έγγραφα τοποθετήθηκαν από υπαλλήλους του δήμου μέσα σε κάδο απορριμμάτων ανακύκλωσης κοντά στο δημαρχείο Αντιρρίου. Μετά από δύο μήνες κάποιοι ανακάλυψαν σε παραλία του Αντιρρίου έγγραφα της Υπηρεσίας, από αυτά που είχαν τοποθετηθεί στον κάδο ανακύκλωσης, σχεδόν στεγνά μέσα σε λάσπες, παρότι είχαν προηγηθεί έντονες βροχοπτώσεις. 

Επισημαίνουμε ότι, τα έγγραφα δεν είχαν υποστεί την προβλεπόμενη φθορά, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αποτέθηκαν εκεί πολύ πρόσφατα.  

Απευχόμαστε προβοκατόρικες ενέργειες με στόχο να πλήξουν το έργο και το προσωπικό της Υπηρεσίας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ