21.02.19 | 11:35

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έφεση του Δ. Θεσσαλονίκης στη μονιμοποίηση των 193 συμβασιούχων
05.07.18 | 00:33

Έφεση του Δ. Θεσσαλονίκης στη μονιμοποίηση των 193 συμβασιούχων

Έφεση στην δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, που έκανε δεκτή τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης των 193 συμβασιούχων Καθαριότητας σε αορίστου χρόνου καταθέτει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του epoli.gr.

Με ψήφους 4 προς 2, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης - επικαλούμενη οικονομικούς λόγους - αποφάσισε την κατάθεση έφεσης.

Ωστόσο, συνδικαλιστικές πηγές τόνισαν στο epoli.gr πως, ασκήθηκαν έντονες πιέσεις στον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη από συνδικαλιστές να προχωρήσει σ΄ αυτήν την απόφαση, σε συνέχεια της απόρριψης της κύριας αίτησης των 400 και πλέον συμβασιούχων, για παραμονή στην εργασία με εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου.

Το epoli.gr στα πλαίσια του ίδιου ρεπορτάζ επικοινωνώντας με στέλεχος της Διοίκησης Μπουτάρη άφησε “ανοιχτή την πόρτα” για τους 193 συμβασιούχους, επικαλούμενος τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να ενισχύσει με μόνιμο προσωπικό την Καθαριότητα του Δήμου, κάνοντας μάλιστα λόγο για «παράλληλες» κινήσεις – προφανώς για λοιπούς συμβασιούχους, που δεν κατάφεραν να κερδίσουν τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης τους σε ΙΔΑΧ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ