13.06.21 | 12:18

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΕΕΤΤ: Απαγόρευση εκπομπής στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λαυρεωτικής
04.06.14 | 09:30

ΕΕΤΤ: Απαγόρευση εκπομπής στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λαυρεωτικής

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λαυρεωτικής, την περασμένη Παρασκευή, 30/5/2014, σταμάτησε να εκπέμπει στην συχνότητα 107,3 ΜΗz στην περιοχή του Λαυρίου, μετά από έγγραφο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), που κοινοποιήθηκε στις 16-4-2014 με Δικαστικό Επιμελητή στον Δήμο Λαυρεωτικής, με το οποίο ζητούσε την άμεση διακοπή της ραδιοφωνικής εκπομπής από τη συγκεκριμένη συχνότητα και απομάκρυνση της εγκατάστασης.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με την απαίτηση της ΕΕΤΤ, καθόσον το εν λόγω έγγραφο έχει κοινοποιηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στο Τμήμα Ασφαλείας Λαυρίου, προκειμένου να αποφευχθούν ποινικές διώξεις κατά των υπαλλήλων και κατάσχεση του εξοπλισμού του Ραδιοφωνικού Σταθμού.

Σύμφωνα με τον Δήμο Λαυρεωτικής, το Δημοτικό Ραδιόφωνο λειτουργούσε νόμιμα μέχρι τις αρχές του έτους 2010, μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας και Ενημέρωσης (Δ.Ε.Ρ.Ε.).

Με τη μετατροπή, τον Φεβρουάριο του έτους 2010, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, της εν λόγω Δημοτικής Επιχείρησης, σε Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ – ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΕΝΕ.Λ. Α.Ε.)» παραλείφθηκε και δεν προβλέφθηκε στους σκοπούς της η λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής μετά την ισχύ του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης), δεν μπορούσε να συστήσει Δημοτική Επιχείρηση με ειδικό σκοπό τη λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού, καθόσον αυτό απαγορεύεται ρητά (άρθρο 112 παρ. 2 Ν. 3852/2010).

Κατόπιν των ανωτέρω και μέχρι να βρεθεί λύση και να υπάρξει συμφωνία με την ΕΕΤΤ, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λαυρεωτικής θα εκπέμπει μόνο μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα www.lavreotikifm.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ