25.09.20 | 22:38

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Στο Ecomobility με την εργασία «ΦΑΕΘΩΝ» το 2ο Γυμνάσιο Χολαργού
02.03.17 | 08:05

Στο Ecomobility με την εργασία ΦΑΕΘΩΝ το 2ο Γυμνάσιο Χολαργού

Οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Χολαργού, Κοραλία Αράμπογλου, Δήμητρα Κριέλα, Δήμητρα Τσουρουνάκη, Θοδώρα Τσουρουνάκη, Χρύσα Ζγούρη, Μαρία Πουτούρη, Κλεοπάτρα Μπάκωση και Ελένη Θανασά, παρουσίασαν στο Αμφιθέατρο "Μ. Θεοδωράκης" του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού, την εργασία τους στο πλαίσιο της εκστρατείας “Ecomobility 2016-2017”.

Eκτός από τη συμμετοχή του Δήμου, μαθητές από 30 πόλεις συνολικά συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της εκστρατείας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2017.

Οι ομάδες των μαθητών, με τις εργασίες και τις προτάσεις τους, καλούνται να αναδείξουν λύσεις για την αλλαγή συνθηκών και συνηθειών κυκλοφορίας στην πόλη τους, ενώ κυρίαρχα στοιχεία είναι η στήριξη του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης στις πόλεις μέσω του περιορισμού του εμποδισμού στην πρόσβαση.

Τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Χολαργού παρουσίασαν μια εξαιρετική εργασία, η οποία είχε την ονομασία «ΦΑΕΘΩΝ», προτείνοντας τη χρήση ηλεκτρικών υποβοηθούμενων οχημάτων-τρίτροχων ποδηλάτων μέσα στην πόλη.

Κατόπιν διαδικασίας αξιολόγησης των εργασιών των συμμετεχόντων μαθητών, οι νικήτριες ομάδες θα γνωστοποιηθούν στη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σάββατο 1η Απριλίου 2017. Η νικήτρια ομάδα θα φιλοξενηθεί τον Ιούνιο 2017 στις Βρυξέλλες.

Τόσο ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, όσο και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού κα Κατερίνα Γκούμα, συντονίστρια της εκστρατείας από την πλευρά του Δήμου, έδωσαν θερμά συγχαρητήρια στη ομάδα των μαθητών, καθώς και στον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Χολαργού κ. Νικητόπουλο και τον εκπαιδευτικό κ. Κάνδια και δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους σε αυτή την προσπάθεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ