06.03.21 | 09:34

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΑΒΑΛΑΣ

Δυναμική αντίδραση κατά της δημιουργίας LNG στην Καβάλα
16.06.14 | 17:35

Δυναμική αντίδραση κατά της δημιουργίας LNG στην Καβάλα

Συνεδρίασαν, χθες, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατά του LNG (Liguefied natural gas), στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, προκειμένου να καθορίσουν τους τομείς ευθύνης που αναλαμβάνουν και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα, μέχρι τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου κατά της εγκατάστασης πλωτού σταθμού LNG στον κόλπο της Καβάλας. 

Στη χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση της Σ.Ε., εκπροσωπήθηκαν οι παρακάτω φορείς:

- Ο Δήμος Καβάλας, με το Δήμαρχο Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή, ο οποίος δήλωσε στους παρισταμένους, πως υιοθετεί όποια ενέργεια αποφασιστεί κατά τη χθεσινή σύσκεψη, υπογραμμίζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Καβάλας.

- Η Αντιπεριφέρεια Καβάλας, δια του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Γιώργου Γερομάρκου.

- Το ΓΕΩΤΕΕ, το Οικονομικό Επιμελητήριο, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας, η Συντονιστική Επιτροπή κατά των Δεξαμενών Υγρών Καυσίμων, ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης και Περιβάλλοντος Ν. Καρβάλης και η Οικολογική Κίνηση Καβάλας.

Αρχικά, επικυρώθηκε η ημερομηνία του συλλαλητηρίου, σύμφωνα με την επικρατέστερη πρόταση που κατατέθηκε στη σύσκεψη της περασμένης Πέμπτης. Το συλλαλητήριο, με τη σύμφωνη γνώμη όλων, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 3 Ιουλίου και ώρα 11:00 στην πλατεία Ελευθερίας.   

Ήδη, κατατέθηκαν οι πρώτες προτάσεις για την καλύτερη δυνατή προβολή του συλλαλητηρίου, που θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρόνο. «Στόχος της Συντονιστικής Επιτροπής είναι η καθημερινή ενημέρωση των πολιτών μέσω των ΜΜΕ, αλλά και η συνέγερση όλων των κοινωνικών ομάδων, προκειμένου το "ΟΧΙ στο LNG"» να ακουστεί δυνατό και ενωτικό προς την Κυβέρνηση και τη ΔΕΠΑ» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.  

Από σήμερα, θα τεθεί σε λειτουργία η ιστοσελίδα «oxilngkavala.gr» στην οποία θα αναρτώνται όλες οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες της Συντονιστικής, με στόχο την ενημέρωση της κοινωνίας, συλλόγων, σωματείων και συλλογικοτήτων. 

Θα ακολουθήσουν ενημερωτικές δράσεις, επιστημονικές ομιλίες, διαλέξεις, προβολή βίντεο, αλλά και συναντήσεις με επαγγελματικές τάξεις, που άμεσα πλήττονται από την εν λόγω επένδυση, όπως αλιείς, κ.α.   

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ