14.04.21 | 16:02

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σε Βελεστίνο και Ελευθεροχώρι
11.08.13 | 17:51

Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σε Βελεστίνο και Ελευθεροχώρι

Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ θα τοποθετηθεί άμεσα στο Βελεστίνο και στο Ελευθεροχώρι, από το Δήμο Ρήγα Φεραίου. 

Ήδη έχουν ξεκινήσει από καιρό οι ενέργειες για τη δρομολόγηση και εγκατάσταση δικτύων νέας τεχνολογίας στα δημοτικά διαμερίσματα, ώστε οι κάτοικοι να απολαμβάνουν τις δυνατότητες της ψηφιακής εξέλιξης με τρόπο που θα τους εξυπηρετεί σε κάθε στιγμή και σε όποιο σημείο και αν βρίσκονται.

Επιπλέον έχει προχωρήσει η εγκατάσταση ασύρματου δικτύου ίντερνετ σε αρκετά χωριά του δήμου, στα οποία ο ΟΤΕ δεν έχει υποδομές για να εξυπηρετήσει ευρυζωνικά δίκτυα, όπως στο Μικρό Περιβολάκι, τη Χλόη, το Αερινό, το Περίβλεπτο, τα Κοκκαλέικα, τον Αγ. Δημήτριο. Σε αυτά τα χωριά προστίθεται πλέον και το Ελευθεροχώρι.

Έτσι, μέσα από τις ενέργειες των υπηρεσιών του εντάσσει στον ψηφιακό χάρτη επικοινωνίας τα δημοτικά διαμερίσματα που μέχρι πρότινος ήταν αποκλεισμένα από το διαδίκτυο, καθώς  όπως σημειώνεται σχετικά, ο ΟΤΕ δεν διέθετε υποδομές DSL για να προχωρήσει τη λειτουργία του διαδικτύου.

Επιπλέον, ήδη προσφέρεται δωρεάν ασύρματο ίντερνετ στο Στεφανοβίκειο, το Ριζόμυλο, τα Κανάλια και την Κερασιά και σύντομα η υπηρεσία αυτή θα δοθεί και στο Βελεστίνο, στον κεντρικό πολεοδομικό ιστό.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φερραίου Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε πως «ενεργούμε άμεσα, ώστε οι κάτοικοι όλων των δημοτικών διαμερισμάτων να μπορούν να συνδέονται με το διαδίκτυο και μάλιστα ασύρματα. Δεν ήταν νοητό να βρισκόμαστε στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης εδώ και χρόνια, να οι δημότες να μην μπορούν να απολαύσουν αυτό το σημαντικό αγαθό της νέας τεχνολογίας».

Η ίδια σημείωσε πως «πλέον ολοκληρώνουμε την επέκταση του διαδικτύου σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας. Σύντομα θα δώσουμε και τη δυνατότητα για δορυφορική σύνδεση στην περιοχή του Κεραμιδίου. Οι κάτοικοι θα μπορούν να ενημερώνονται, να αναζητούν πληροφορίες, να επικοινωνούν και να προχωρούν σε διάφορες δράσεις μέσα από το διαδίκτυο. Συγχρόνως, όμως αντιμετωπίζονται σημαντικά διαδικαστικά θέματα και σε άλλους τομείς, όπως στις υπηρεσίες υγείας, αλλά και στην προώθηση των τοπικών ζητημάτων.

Εδώ και μερικές μέρες το Ελευθεροχώρι διαθέτει ασύρματο ίντερνετ, ενώ δίνεται αυτή η δυνατότητα πλέον και στο αγροτικό ιατρείο της περιοχής. Έτσι οι κάτοικοι μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Παράλληλα και το Βελεστίνο αποκτά το ελεύθερο ασύρματο ίντερνετ. Στην περιοχή γύρω από την κεντρική πλατεία θα μπορούν οι δημότες να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ελεύθερα και βέβαια χωρίς κόστος».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ