05.07.20 | 16:03

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΦΑΙΣΤΟΥ

Δράσεις για τον ιό HIV από τον Δήμο Φαιστού
28.11.13 | 11:05

Δράσεις για τον ιό HIV από τον Δήμο Φαιστού

Δράσεις ενημέρωσης, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνει ο Δήμος Φαιστού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, προκειμένου να επιτευχθεί η πρόληψη των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων και του AIDS, αλλά και για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το στίγμα και τον αποκλεισμό των οροθετικών ατόμων. 

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί το 1988, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. 

Σκοπός της Δημοτικής Αρχής και σε συνεργασία με την ΜΚΟ Praksis είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους νέους για την ύπουλη αυτή νόσο, η οποία προσβάλλει και προκαλεί το θάνατο σε εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, την 1η Δεκεμβρίου, ο Δήμος Φαιστού διοργανώνει μια σειρά ενημερωτικών επισκέψεων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου, την εβδομάδα 2 με 6 Δεκεμβρίου, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων. 

Επειδή το AIDS μας αφορά όλους, κι όχι μόνο τους ασθενείς, και επειδή η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, αποτελεί για μας Παγκόσμια Ημέρα Δράσης, ο Δήμος Φαιστού αναλαμβάνει δράση, προκειμένου να προσεγγίσει τους νέους και να τους ενημερώσει για το AIDS, αλλά και τις μεθόδους πρόληψης, διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, θα βρεθεί κοντά στους πολίτες και για μια ολόκληρη εβδομάδα θα τους ενημερώνει για τον ιό HIV. 

Τονίζεται πως, η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται για τρίτη φορά, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων που υλοποιεί ο Δήμος Φαιστού, με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη, αλλά και την πολιτική προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ