04.04.20 | 23:12

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΑΧΑΪΑΣ

Δόθηκε λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών της Αχαΐας
08.11.13 | 16:06

Δόθηκε λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών της Αχαΐας

Λύση δόθηκε τελικά στο μείζον πρόβλημα που είχε προκύψει με την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία της Αχαΐας, μετά και τη σημερινή συνάντηση που είχαν ο Αντιπεριφερειάρχης, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, Ανδρέα Μανωλόπουλο, τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Πατρών Α.Ε., Ιωάννη Ρήγα και το μέλος του Δ.Σ., Διονύσιο Καραγιάννη, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της Π.Δ.Ε., Κωνσταντίνο Κόλλαρη.

Έτσι, ξεκινά κανονικά από την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, η μεταφορά όλων των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, έπειτα και από την χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κατά την οποία επελέγησαν με τη μέθοδο της ανάθεσης οι δικαιούχοι με τα λεωφορεία.

«Μετά από επίπονες προσπάθειες εδώ και αρκετούς μήνες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τις συνεχείς συναντήσεις και παρεμβάσεις τόσο στα αρμόδια Υπουργεία όσο και στους μεταφορείς, βρέθηκε τελικά η ‘χρυσή τομή’ για να μπορέσει να λυθεί το ζήτημα που είχε προκύψει και είχε δημιουργήσει πρόβλημα σε χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους» σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, Γ. Αλεξόπουλος.

«Ήδη έχει δρομολογηθεί για τα υφιστάμενα δρομολόγια η διαδικασία εξόφλησης των οφειλών της σχολικής περιόδου 2012-2013 και έτσι ο στόχος μας για άμεση εκκίνηση των δρομολογίων και με τα λεωφορεία γίνεται πράξη, αφού ήδη εδώ και αρκετές ημέρες εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια των ταξί» συμπλήρωσε ο κ. Αλεξόπουλος και κατέληξε: 

«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τις συγκεκριμένες ελλείψεις στην έγκαιρη αντιμετώπιση του θέματος από την πλευρά της Πολιτείας, καθ’ ότι και φέτος ξεκίνησαν οι μεταφορείς τα δρομολόγια χωρίς να έχουν εξοφληθεί για το προηγούμενο έτος, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τόσο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος όσο οι γονείς, οι μαθητές και οι μεταφορείς των ΚΤΕΛ και των ταξί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ