16.06.21 | 20:19

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια για ανθρωποκτονία και ομαδικό βιασμό
15.05.20 | 17:22

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια για ανθρωποκτονία και ομαδικό βιασμό

Την επιβολή των ισοβίων και των επιπλέον πολυετών καθείρξεων που αγγίζουν τα 15 χρόνια, πρότεινε η Εισαγγελέας, για τον καθένα από τους δύο κατηγορουμένους του ομαδικού βιασμού και της άγριας δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.

Η Εισαγγελική λειτουργός σημείωσε ότι το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε το χρόνο τέλεσης της πράξης.

Υπενθυμίζεται ότι με τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα για το αδίκημα του βιασμού προβλέπει ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε με ομόφωνη απόφαση, τα αιτήματα των κατηγορουμένων για το σύνολο των ελαφρυντικών, που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι.

Τα μέλη του δικαστηρίου έχουν αποσυρθεί σε διάσκεψη επί των ποινών.

Κανένα ελαφρυντικό

Κανένα ελαφρυντικό δεν βλέπει στα πρόσωπα των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, η Εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η οποία εισηγήθηκε προς του δικαστές να απορριφθούν στο σύνολο τους.

Καταπέλτης υπήρξε και πάλι για τις πράξεις των δύο κατηγορουμένων η Eισαγγελέας, η οποία χειροκροτήθηκε από το ακροατήριο, κίνηση που η Πρόεδρος ζήτησε να μην επαναληφθεί υπενθυμίζοντας, ότι «δεν χειροκροτούμε στο δικαστήριο».

Μεταξύ άλλων η Εισαγγελέας, στην τοποθέτηση της ανέφερε ότι οι δύο κατηγορούμενοι, με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη.

«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» κατέληξε στην αγόρευση της η Εισαγγελέας, η οποία ακόμη επισήμανε ότι δεν άκουσε αλήθειες, μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Έκανε δε λόγο για έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος.

Μίλησε για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων ,την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν.

«Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» είπε η Εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Κατά περίπτωση οι δύο κατηγορούμενοι, αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός. Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης, σήκωσε δύο φωτογραφίες της, που έδειχναν το πρόσωπο της.

Το δικαστήριο αυτή την ώρα, έχει αποσυρθεί για διάσκεψη επί των ελαφρυντικών.ΠΗΓΗ: dikastiko.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ