13.08.20 | 05:01

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΦΟΡΕΙΣ » ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

Δολιοφθορά στη μεγαλύτερη υδατοδεξαμενή του Όρους Αιγάλεω
26.06.14 | 17:37

Δολιοφθορά στη μεγαλύτερη υδατοδεξαμενή του Όρους Αιγάλεω

Εκτός λειτουργίας τέθηκε η μεγαλύτερη υδατοδεξαμενή, του Όρους Αιγάλεω, όταν άγνωστοι άδειασαν το νερό, αφαίρεσαν τη βάνα, έσκισαν την προστατευτική μεμβράνη και έριξαν μέσα πέτρες! 

Η νέα δεξαμενή, χωρητικότητας 200 κυβικών μέτρων, τοποθετήθηκε το 2011, με πρωτοβουλία του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. και της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια, είχε ως συνέπεια την αδρανοποίηση της μεγαλύτερης υδατοδεξαμενής του βουνού - που είναι κατάλληλη για λήψη νερού από ελικόπτερο με κάδο χωρητικότητας 5 κυβικών μέτρων - και αποτελούσε στρατηγική εφεδρεία στην επιχειρησιακή δράση της Πυροσβεστικής.

Η υδατοδεξαμενή συνέβαλλε, σε περίπτωση φωτιάς, στο να μην διανύουν μεγάλες αποστάσεις σε κακοτράχαλους δασικούς δρόμους τα βαριά πυροσβεστικά οχήματα για να ανεφοδιαστούν με νερό και να χάνεται έτσι πολύτιμος χρόνος.

Τη ζημιά αντιλήφθηκε η περίπολος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. και αποκαταστάθηκε με συντονισμένες ενέργειες της ομάδας πυρασφάλειας.

Ο κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, Πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π., δήλωσε, για το γεγονός: 

«Καταγγέλλουμε την εγκληματική ενέργεια καταστροφής των υποδομών πυρασφάλειας στο Όρος Αιγάλεω. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. 

Η αυτοδιοίκηση κάνει ό,τι μπορεί σε δύσκολες συνθήκες. Επιτέλους, οι Υπηρεσίες του Κράτους - Δασαρχείο και Αστυνομία - να ενεργοποιηθούν για την εφαρμογή της νομιμότητας στην περιοχή. 

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους, να μη χάσουμε από τη φωτιά ό,τι κερδίσαμε τα προηγούμενα χρόνια με σκληρή προσπάθεια. 

Ελπίζουμε ότι με τη συμπαράσταση της νέας διοίκησης της Περιφέρειας θα δώσουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ