23.09.20 | 06:00

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ: Μεγάλα έργα για τον Τουρισμό και τον Αθλητισμό
06.11.13 | 20:29

Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ: Μεγάλα έργα για τον Τουρισμό και τον Αθλητισμό

"Πράσινο φως" στην υλοποίηση ενός έργου, που θα αλλάξει τη δυναμική του Tουρισμού σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, έδωσε η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), η οποία συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Πρόκειται για τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνας) Ναυπλίου.

Το επενδυτικό κόστος του έργου θα ανέλθει σε 10 εκ. ευρώ και θα περιλαμβάνει την κατασκευή, τόσο της θαλάσσιας, όσο και της χερσαίας ζώνης του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, τη λειτουργία και τη διαχείριση των 210 θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων, διερχόμενων σκαφών και των υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων, που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή για 40 έτη.

Εκτός από τη μαρίνα Ναυπλίου εγκρίθηκε και η κατασκευή, μέσω έργων ΣΔΙΤ, 11 Κολυμβητηρίων και 7 Γυμναστηρίων, προϋπολογισμού 23 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι Δήμοι στους οποίους θα υλοποιηθούν τα Κολυμβητήρια και τα Γυμναστήρια είναι οι Δήμοι: Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Ασπροπύργου, Ζακύνθου, Ηγουμενίτσας, Θέρμης, Θήβας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Οιχαλίας, Νέας Προποντίδας, Αίγινας, Άργους, Καστοριάς, Πολυγύρου, Σαμοθράκης, Σικυωνίων και Τανάγρας. 

Η ανέγερση, τόσο των Κολυμβητηρίων, όσο και των Γυμναστηρίων θα εμπλουτίσει τις υφιστάμενες αθλητικές υποδομές και θα συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών μαζικής άθλησης των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 

Το έργο συνδέεται άμεσα με την ενίσχυση των αθλητικών δραστηριοτήτων σε Δημοτικό επίπεδο και την ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού.

Τόσο η μαρίνα του Ναυπλίου, όσο και τα αθλητικά έργα αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα.

Μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε:

«Τα έργα που εγκρίναμε σήμερα στη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα αποτελούν ένα αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση του Τουρισμού και την τόνωση του Μαζικού Αθλητισμού, ενώ παράλληλα δημιουργούν πολύτιμες θέσεις εργασίας.

Είμαι βέβαιος ότι, η κατασκευή του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου θα προσφέρει σημαντική ώθηση στην τουριστική κίνηση, τόσο της Πελοποννήσου, όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Επίσης, η έγκριση της κατασκευής συνολικά δεκαοκτώ σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων - έντεκα κολυμβητηρίων και επτά γυμναστηρίων - σε ισάριθμους δήμους της χώρας, διασφαλίζει τη δυνατότητα άθλησης σε κάθε πολίτη, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ