23.01.20 | 00:50

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Δίπλα στους αγρότες Δημοτική Αρχή και κάτοικοι του Χαϊδαρίου
12.02.16 | 17:35

Δίπλα στους αγρότες Δημοτική Αρχή και κάτοικοι του Χαϊδαρίου

Πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία, η συγκέντρωση υποδοχής και αλληλεγγύης των αγροτών, που διοργάνωσε ο Δήμος Χαϊδαρίου, η Λαϊκή Επιτροπή Χαϊδαρίου, Σωματεία και μαζικοί φορείς.

Σε μια μαζική συγκέντρωση, εκατοντάδες Χαϊδαριώτες με τις μαζικές τους οργανώσεις έδωσαν μαζικό παρών, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην αγωνιζόμενη αγροτιά.

Νωρίτερα, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν προβεί σε εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων με σκοπό να μην φτάσουν οι αγρότες στο Σύνταγμα.

Υπήρξε, από την πρώτη στιγμή άμεση τηλεφωνική παρέμβαση του Δημάρχου, Μιχάλη Σελέκου, στον Υπουργό Εσωτερικών και ανακοίνωση-καταγγελία της Δημοτικής Αρχής.

Με συνθήματα όπως «εργατιά-αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά», υποδέχθηκαν ένα μικρό τμήμα των αγροτικών μπλόκων που έρχονταν από Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα. 

Ο μεγαλύτερος όγκος των αγροτών κατευθύνθηκε προς το Μετρό του Ελαιώνα, αφού η αστυνομία τους «έφραξε» το δρόμο στο ύψος του Δαφνιού.

«Για ακόμα μια φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δείχνει την αποφασιστικότητά της να περάσει τα μέτρα. Μας δείχνει πιο καθαρά με ποιόν είναι ταγμένη, αφού πετά και το τελευταίο "φύλλο συκής", δηλαδή τη δήθεν Δημοκρατία και "αριστεροσύνη" της», τονίζει ο Δήμαρχος αφού απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους.

Μεταξύ άλλων τόνισε, ότι η Κυβέρνηση με τα δύο νομοσχέδια για το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό επιδιώκει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και μοιραία το ξεκλήρισμα της αγροτιά αλλά και την φτωχοποίηση των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων. 

Κατήγγειλε, στους διαδηλωτές την άγρια καταστολή από τη μεριά της αστυνομίας και τόνισε ότι την πολλαπλάσια δύναμη του λαϊκού μας κινήματος, δε μπορεί να σταματήσει κανένα εμπόδιο.

Με σύνθημα, «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει» έκλεισε η συγκέντρωση και δόθηκαν νέα ραντεβού για το απογευματινό συλλαλητήριο υποδοχής των αγροτών στις 17:00 στην Κάνιγγος και το μεγάλο ΕΡΓΑΤΟ-ΑΓΡΟΤΙΚΟ Συλλαλητήριο του Σαββάτου στις 11:00 στην Ομόνοια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ