24.02.20 | 15:58

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΒΟΛΒΗΣ

Δίπλα στον δοκιμαζόμενο Σερβικό λαό ο Δήμος Βόλβης
13.06.14 | 14:55

Δίπλα στον δοκιμαζόμενο Σερβικό λαό ο Δήμος Βόλβης

Περισσότερους από τρεις τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στέλνει ο Δήμος Βόλβης στους χιλιάδες πλημμυροπαθείς της Σερβίας.

Οι κάτοικοι του Δήμου Βόλβης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου, Διαμαντή Λιάμα, αποδεικνύοντας με συγκινητικό τρόπο τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας που τους συνδέουν με τον Σερβικό λαό, δεσμοί που ενισχύονται από το γεγονός, ότι οι χιλιάδες εξ' αυτών παραθερίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες στις ακτές του Στρυμονικού Κόλπου.

Την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014, δυο φορτηγά του Δήμου Βόλβης μετέφεραν τη βοήθεια που συγκεντρώθηκε στα Κοινοτικά Καταστήματα Σταυρού και Βρασνών στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου θα αναχωρήσει ειδική αμαξοστοιχία για το Βελιγράδι, για να μεταφέρει είδη προς τους πλημμυροπαθείς της Σερβίας, από Δήμους, φορείς και επιχειρήσεις.

Η ανθρωπιστική βοήθεια από τον Δήμο Βόλβης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: είδη ρουχισμού και υπόδησης για παιδιά και ενήλικες, τρόφιμα μακράς διάρκειας και εκατοντάδες μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού, είδη υγιεινής, κλινοσκεπάσματα, είδη για μωρά και ηλικιωμένους, αντισηπτικά και άλλα φάρμακα.

Ο Δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, δήλωσε: 

«Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους δημότες, τους φορείς και τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν συγκινητικά στο κάλεσμα για βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Σερβίας, προσφέροντας πλουσιοπάροχα από το υστέρημα τους σε μια περίοδο κρίσης. 

Απέδειξαν για μια ακόμα φορά όχι μόνο την ευαισθησία που τους διακατέχει για το συνάνθρωπο τους που υποφέρει, αλλά και τους στενούς δεσμούς φιλίας που μας ενώνουν με το Σέρβικο λαό. 

Έχουμε ετοιμάσει και άλλες πρωτοβουλίες για τη ενίσχυση των Σέρβων πλημμυροπαθών και βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις διπλωματικές αρχές της Σερβίας στη χώρα μας για τον καλύτερο συντονισμό».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ