18.01.21 | 10:34

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΑΛΜΥΡΟΥ

"'Οχι" του Δήμου Αλμυρού στην επέκταση του λιμανιού της Αμαλιάπολης
28.09.13 | 08:16

\Οχι του Δήμου Αλμυρού στην επέκταση του λιμανιού της Αμαλιάπολης

Τις θέσεις του Δήμου Αλμυρού για τις λιμενικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Αλμυρού ανέπτυξε ο Δήμαρχος, κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, την περασμένη Πέμπτη.

Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αμαλιάπολης, Αγαπητό Χριστέλο, συμμετείχαν στη συνεδρίαση, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και ο Προκαταρκτικός προσδιορισμός περιβαλλοντικών απαιτήσεων του έργου: «Νέος Λιμένας Αμαλιάπολης Μαγνησίας».

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Δήμαρχος παρέθεσε τις γνωμοδοτήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού και του Τοπικού Συμβουλίου Αμαλιάπολης, καθώς και το πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων της Αμαλιάπολης, που είναι αρνητικές σε ενδεχόμενη επιβάρυνση της περιοχής από τη δημιουργία πρόσθετων λιμενικών εγκαταστάσεων.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Αλμυρού, η οποία είναι αποτέλεσμα των συνεχών διαβουλεύσεων που πραγματοποιήθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα με τους κατοίκους και τους φορείς της Τοπικής Κοινωνίας, καθώς και των αποφάσεων του Ρυθμιστικού Σχεδίου και του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, όπως αυτές έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, αναφέρεται στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής, αναφέρεται στο να λαμβάνονται υπόψη οι πολλές συνισταμένες της ανάπτυξης και όχι οι αποσπασματικές προτάσεις, οι οποίες αφενός δεν είναι βιώσιμες και αφετέρου στο σύνολό τους δεν είναι κοινώς αποδεκτές.

«Αποτελεί πάγια θέση για τη Δημοτική Αρχή η διαλλακτικότητα και η διαβούλευση καίριων ζητημάτων, όπως η χωροθέτηση των λιμενικών εγκαταστάσεων και η εξέταση αναπτυξιακής προοπτικής και βιωσιμότητας επενδύσεων στην περιοχή, όπως έπραξε πρόσφατα και στο θέμα της ενδεχόμενης επένδυσης στις Νηές» είπε ο Δήμαρχος και συνέχισε:

«Στο πλαίσιο του γενικότερου αναπτυξιακού σχεδιασμού θα πρέπει να ενθαρρύνονται δραστηριότητες που προϋποθέτουν την τήρηση της νομιμότητας, της τοπικής φυσιογνωμίας, της χωροταξικότητας και της διαρκούς ανάπτυξης ως κληρονομιά στις επόμενες γενεές».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ