30.05.20 | 09:12

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΤΗΝΟΥ

Δήμος Τήνου: Λειτουργικά κενά στην εκπαίδευση
04.09.13 | 18:46

Δήμος Τήνου: Λειτουργικά κενά στην εκπαίδευση

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, απέστειλε ο Δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς, σχετικά με τα «μεγάλα κενά στην εκπαίδευση» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή. 

Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος ζητά την άμεση κάλυψή τους, κατά προτεραιότητα, στο νησιωτικό χώρο.

Αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή του ο κ. Κροντηράς:

«Την ίδια ώρα που καμαρώνουμε για τα παιδιά μας, που με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας εισάγονται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Χώρας, ερχόμαστε να υψώσουμε στεντόρεια φωνή διαμαρτυρίας για τα μεγάλα κενά στην εκπαίδευση και τη φειδωλή διάθεση που προδιαγράφεται από πλευράς πολιτείας για την κάλυψή τους. Καλούμε τους αρμόδιους, έστω για μια φορά και ας είναι αυτή στον τομέα της Παιδείας, τον μόνο πυλώνα που εγγυάται κάτι καλό, έστω και μακρινό, για την πατρίδα, να εφαρμόσει την συνταγματική ρήτρα περί νησιωτικότητας. Να καλύψει τα κενά στα σχολεία των νησιών μας και να αποκαταστήσει τις ίσες ευκαιρίες που δικαιούνται οι μαθητές μας.

Όλα τα κενά σε δάσκαλους, καθηγητές και νηπιαγωγούς, πρέπει να καλυφθούν κατά προτεραιότητα στο νησιωτικό χώρο, αρχής γενομένης από τα μικρότερα νησιά και καταλήγοντας στα μεγαλύτερα.

Δεν είναι ούτε εξυπηρέτηση ούτε εκδούλευση, κύριοι της εκπαίδευσης εκεί στο Υπουργείο! Είναι συνταγματική επιταγή, είναι ζήτημα ισότητας και τελικά δημοκρατίας. Στη γενική αποδιοργάνωση των τοπικών μας κοινωνιών, με μια σειρά ακατανόητων και αδιεξοδικών αποφάσεων, ας αφεθεί ανεπηρέαστος ο χώρος της εκπαίδευσης. Μη στερείτε από τα παιδιά μας αυτό το δικαίωμα, μην εξοντώνετε τους υπάρχοντες εκπαιδευτικούς μας, αφήστε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν όπως απαιτείται».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ