17.10.19 | 15:37

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου: Συγκλονιστική εκδήλωση για τους πρόσφυγες του Πόντου
24.06.19 | 14:37

Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου: Συγκλονιστική εκδήλωση για τους πρόσφυγες του Πόντου

Μία ιδιαίτερη βραδιά γεμάτη χορό και τραγούδια απόλαυσαν οι περίπου 700 θεατές της προχθεσινής εκδήλωσης στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου από τον Όμιλο Ελληνικών Χορών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν  240 χορευτές με χορούς από όλη την Ελλάδα: Ήπειρο, Φλώρινα, Ανατολική Ρωμυλία, Αρκαδία, Κω, Σάμο, Ικαρία, Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο και Νάξο.

Η μεγάλη έκπληξη προήλθε από το αφιέρωμα στους Έλληνες πρόσφυγες από τον Πόντο της Μ. Ασίας με τίτλο «Την πατρίδα μ’ έχασα, έκλαψα και πόνεσα…», τιμώντας με τον τρόπο αυτό τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε το μπαούλο - κειμήλιο που παρουσίασε ο δάσκαλος του Ομίλου. Το μπαούλο μετέφεραν ο παππούς και η γιαγιά του το 1923 από τον Πόντο στη Θεσσαλονίκη, ως μοναδική τους περιουσία.

Στο αφιέρωμα συμμετείχε ο γνωστός μουσικός Ποντιακής λύρας Απόστολος Φωτιάδης.

Η τρίωρη αυτή εκδήλωση καθήλωσε τους θεατές για τρεις ολόκληρες ώρες που καταχειροκρότησαν τους χορευτές και τους υπεύθυνους διδασκαλίας, τον  Δημήτρη Δανιηλίδη και την Ντίνα Κουκούλη.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:

«Ένοιωσα ιδιαίτερη χαρά και ευχαρίστηση που ο Όμιλος Ελληνικών Χορών του Πνευματικού μας Κέντρου παρουσίασε αυτή τη συγκλονιστική εκδήλωση που είχε άρωμα Ελλάδας από έντεκα περιοχές της χώρας αλλά και το συγκινητικό αφιέρωμα στους Έλληνες πρόσφυγες από τον Πόντο της Μ. Ασίας.

Ήταν μία αξέχαστη βραδιά γεμάτη με ήχους, χορούς, μουσική και τραγούδι που μας έκανε όλες και όλους υπερήφανους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορευτές του Ομίλου, τους δασκάλους τους, τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου για τη σπουδαία αυτή παράσταση.

Ο Δήμος μας υποστηρίζει με κάθε τρόπο την ανάγκη των κατοίκων για πολιτιστική έκφραση και δημιουργία και για το λόγο αυτό θα διευρύνουμε το ήδη εκτεταμένο δίκτυο καλλιτεχνικής κατάρτισης που λειτουργεί σε Μοσχάτο και Ταύρο παρουσιάζοντας παραγωγές υψηλής ποιότητας». 

 

photo: αρχείο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ