15.08.20 | 06:56

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου: Η Followgreen "πρασινίζει" τον Πολιτιστικό Σεπτέμβρη
12.09.19 | 18:48

Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου: Η Followgreen πρασινίζει τον Πολιτιστικό Σεπτέμβρη

Η πλατφόρμα επιβράβευσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση FOLLOWGREEN™ του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου, δίνει το ‘’πράσινο’’ μήνυμα στη διοργάνωση του ‘’Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2019’’ με τη συναυλία της Ρίτας Αντωνοπούλου, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δημαρχείου) στο Μοσχάτο στις 14 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 20:30.

Το Followgreen θα βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία του Δημαρχείου, με σκοπό να ενημερώσει τους δημότες σχετικά με την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση.

Οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τη δράση που ξεκίνησε πρόσφατα να λειτουργεί στον Δήμο και επιπλέον, όλοι θα λάβουν ένα σχετικό κουπόνι επιβράβευσης, εξαργυρώνοντάς το ως μέλη της πλατφόρμας σε προσφορές τοπικών επιχειρήσεων!

Σκοπός του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου είναι μία καθαρότερη πόλη και ένα φιλικότερο περιβάλλον για τους πολίτες. Με γνώμονα αυτό, το Followgreen σε συνεργασία με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε. θα τοποθετήσουν κάδους ανακύκλωσης για αλουμίνιο, πλαστικό και γυαλί περιμετρικά της πλατείας, καθώς και εντός του ειδικά διαμορφωμένου χώρου με άμεσο στόχο την ευαισθητοποίηση των δημοτών σχετικά με την ανακύκλωση.


Λίγα λόγια για το Followgreen:

Ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου πρωτοπόρος σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, λειτουργεί εδώ και 3 μήνες τη διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης Followgreen, η οποία είναι διαθέσιμη για όλους τους δημότες και για όσους εργάζονται στον Δήμο.

Ο πολίτης δημιουργεί online λογαριασμό δωρεάν και κερδίζει πόντους από την ανακύκλωση και την προσφορά στις κοινωνικές δομές του Δήμου, αλλά και μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις (όπως βίντεο ή κουίζ) που υπάρχουν στην πλατφόρμα, μαθαίνοντας για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση με τον πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο.

Τους πόντους επιβράβευσης ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να τους εξαργυρώσει σε προσφορές τοπικών επιχειρήσεων, ή να τους δωρίσει σε σχολεία που κάνουν ανακύκλωση στο πλαίσιο των σχολικών μαραθωνίων ανακύκλωσης, ενισχύοντας το σχολείο της προτίμησής του.

Στόχος είναι να γίνει έμπρακτα κατανοητό πως μέσα από την ανακύκλωση και τον σεβασμό του περιβάλλοντος όλοι κερδίζουν.

 

Για να μάθετε περισσότερα και να γίνετε μέλη μπείτε στο: Followgreen.gr/moschato-tavros

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ