05.07.20 | 16:42

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Ο Δήμος κλείνει τη νέα λεωφόρο που ενώνει το Λαγονήσι με τη λεωφόρο Λαυρίου
09.11.16 | 11:08

Ο Δήμος κλείνει τη νέα λεωφόρο που ενώνει το Λαγονήσι με τη λεωφόρο Λαυρίου

Η μη τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στη Νέα Περιφερειακή Λεωφόρο, που ενώνει το Λαγονήσι με τη Λεωφόρο Λαυρίου, παρά τις πάνω από ένα χρόνο οχλήσεις του Δήμου Σαρωνικού, οδήγησε το Δήμαρχο της πόλης, Γ. Σωφρόνη, στην απόφαση να κλείσει τη Νέα Λεωφόρο, έως ότου τοποθετηθούν οι φωτεινοί σηματοδότες και φωτιστεί αυτή πλήρως.

Σύμφωνα με το δήμο, το παράδοξο είναι ότι, στην αρχική μελέτη δεν είχαν προβλεφθεί φωτεινοί σηματοδότες στις διασταυρώσεις με τους κεντρικούς οδικούς άξονες της Λ. Προφάρτας, της Γαλάζιας Ακτής και της Λ. Καλυβίων-Λαγονησίου. Κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Σαρωνικού εγκρίθηκε η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στις παραπάνω διασταυρώσεις.

“Επειδή η υπομονή μας εξαντλήθηκε και οι πινακίδες που αναφέρουν «ΔΡΟΜΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΣ-ΕΙΣΕΡΧΕΣΤΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ» μπορεί να καλύπτει τους υπευθύνους, αλλά δεν καλύπτει την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των διερχομένων οδηγών και συνεπιβατών,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

το ΚΛΕΙΣΙΜΟ της Νέας Λεωφόρου,

έως ότου τοποθετηθούν οι φωτεινοί σηματοδότες και φωτιστεί πλήρως.

Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν άλλες υλικές ζημιές και πόσο μάλλον να χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές, λόγω της γραφειοκρατίας ή και ολιγωρίας των υπευθύνων. Με κατεπείγουσες διαδικασίες πρέπει, όχι αύριο, αλλά εχθές να προβεί η Περιφέρεια Αττικής σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραδώσει ένα άρτιο έργο όπου θα εξυπηρετεί τους πολίτες και δεν θα θέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας για τον επιπλέον χρόνο οδήγησης διανύοντας την μέχρι πρότινος διαδρομή μέσω των Καλυβίων, θεωρούμε όμως ότι δεν μπορεί να μπει στη ζυγαριά η οδική ασφάλεια και η ζωή μας», τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος.   

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ