10.05.21 | 10:08

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος ΝΦ - ΝΧ: Καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2021
27.04.21 | 12:21

Δήμος ΝΦ - ΝΧ: Καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2021

O Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας ενημερώνει τους κατοίκους, πως εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου 2021 και σύμφωνα με την υπ. αριθ. 4/2012 (ΦΕΚ 1346/25-4-2012) Πυροσβεστική Διάταξη, όλοι οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, οφείλουν να προβούν στην αποψίλωση των ξερών χόρτων και στον καθαρισμό των οικοπέδων τους και πέριξ αυτών, προκειμένου να αποτραπεί κάθε πιθανός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς. 

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας υπενθυμίζει επίσης:

1. Για να αποφευχθεί το στοίβαγμα των κλαδιών και των χόρτων στους κάδους απορριμμάτων, χρειάζεται επικοινωνία με τον Δήμο.

2. Εάν δεν καθαριστεί ένα ιδιωτικό οικόπεδο, ενεργοποιείται η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Αυτή, κατόπιν αίτησης ή καταγγελίας, προβαίνει σε αυτοψία, αποστέλλει ειδοποίηση με συστημένη επιστολή και, ο πολίτης θα πρέπει, σε διάστημα 15 ημερών να προβεί στην αποψίλωση.

Αν και πάλι δεν το πράξει, οι υπηρεσίες του Δήμου καθαρίζουν μεν τον χώρο, αλλά στον ιδιοκτήτη επιβάλλονται, σύμφωνα με τον νόμο, ποινικές (από την Πυροσβεστική Υπηρεσία) και διοικητικές κυρώσεις (από τον Δήμο), δηλαδή η σχετική δαπάνη καθαρισμού, αλλά και πρόστιμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ