28.01.20 | 05:03

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΕΔΕΣΣΑΣ

Δήμος Έδεσσας: Σχεδιασμός με στόχο την τουριστική ανάπτυξη
30.05.13 | 11:13

Δήμος Έδεσσας: Σχεδιασμός με στόχο την τουριστική ανάπτυξη

Μία ολοκληρωμένη προσέγγιση για την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή των Καταρρακτών, των Μύλων και του Βαροσίου, σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους τουριστικούς πόρους της πόλης και του Δήμου Έδεσσας, παρουσιάστηκε σε τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο των Καταρρακτών.

Ο Δήμος Έδεσσας, σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων και τη Δημοτική Επιχείρηση e-Trikala, η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία σε θέματα αξιοποίησης τουριστικών πόρων, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδιασμού που ξεκίνησε, για μία ολοκληρωμένη προσέγγιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Στόχος είναι να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, να υπάρξει επιμήκυνση του χρόνου παραμονής των επισκεπτών στην Έδεσσα  με τη δυνατότητα οι τελευταίοι, να γνωρίσουν όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, αναφέρθηκε στα προγράμματα που ήδη υλοποιούνται στην περιοχή των Μύλων. 

Στο τέλος του τρέχοντος έτους θα υπάρχουν τέσσερις επισκέψιμοι χώροι με ηλεκτρονικό εισιτήριο, γεγονός που σημαίνει ότι αυτόματα δημιουργείται ένα τουριστικό προϊόν, που μπορεί να κρατήσει τους επισκέπτες μερικές ώρες στην Έδεσσα και παράλληλα να προσελκύσει οργανωμένες ομάδες και σχολεία.

Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής θα συμπληρώσει και θα επεκτείνει τις δράσεις του Δήμου Έδεσσας, που βρίσκονται σε εξέλιξη για να διαμορφωθεί ένα αξιόλογο πλέγμα δραστηριοτήτων, που θα προσελκύσουν νέους επισκέπτες.

Ο Διευθυντής της e-Trikala, Οδυσσέας Ράπτης, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδίου και ανέλυσε τους προτεινόμενους τρόπους διασύνδεσης των δραστηριοτήτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ