20.01.21 | 00:08

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΒΥΡΩΝΟΣ

Δήμος Βύρωνα: "Πυρά" του Δημάρχου κατά του Σωματείου Εργαζομένων
17.01.14 | 09:52

Δήμος Βύρωνα: Πυρά του Δημάρχου κατά του Σωματείου Εργαζομένων

Καθυστερήσεις στις πληρωμές του δεκαπενθήμερου στους εργαζομένους των Δήμων παρατηρήθηκε αυτή την εβδομάδα ελέω, όπως μάθαμε, της αντίστοιχης καθυστέρησης της τακτικής επιχορήγησης των Ο.Τ.Α. από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών. 

Σε μια Οικονομία με εκατομμύρια ανέργων, αλλά και ακόμα περισσότερους απλήρωτους στον ιδιωτικό τομέα, οι δύο μέρες αργοπορίας στην πληρωμή, φαντάζουν «πταίσμα».

Όχι όμως για όλους. Γιατί υπήρξαν Σωματεία εργαζομένων σε Δήμους που αντέδρασαν και αντέδρασαν έντονα. 

Χαρακτηριστική, η περίπτωση του Δήμου Βύρωνα, όπου το τοπικό Σωματείο οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο ενώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή, «οι εργαζόμενοι απαίτησαν να πληρωθούν άμεσα και έστειλαν μήνυμα προς την συγκυβέρνηση και την δημοτική αρχή ότι δεν είναι διευθετημένοι να αποδεχτούν να επαναλαμβάνεται η καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας».

Άμεση η απάντηση του Δημάρχου Βύρωνα, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος, με σχόλιό του, καταφέρθηκε ενάντια στην κίνηση του Σωματείου Εργαζομένων: 

«Οι εργαζόμενοι του Δήμου Βύρωνα τα τελευταία 12 χρόνια δεν έχουν μείνει ποτέ απλήρωτοι... 

Σήμερα, για πρώτη φορά, πληρώθηκαν με καθυστέρηση δύο ημερών (!!!), λόγω της μη έγκαιρης καταβολής των τακτικών επιχορηγήσεων του Υπουργείου Οικονομικών προς τους Δήμους όλης της Χώρας.

Στην Αττική, μόλις 22 στους 66 Δήμους πλήρωσαν χωρίς καθυστέρηση. 

Όσο για τις ανακοινώσεις του Σωματείου, είναι αντιληπτό σε όλους ότι γίνονται για μικροπολιτικούς λόγους.

Τη στιγμή που 1,5 εκατ. άνθρωποι είναι άνεργοι και χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δουλεύουν σε καθεστώς αβεβαιότητας και κάνουν υπομονή παραμένοντας πολλές φορές απλήρωτοι για μήνες, οι καλοβολεμένοι αρχισυνδικαλιστές του Δήμου μας (προϊόντα της πιο κομματικής ευνοιοκρατίας και της πλέον αδιαφανούς ρουσφετολογικής διαδικασίας περασμένων δεκαετιών), κρυμμένοι πίσω από την μονιμότητά τους, κραυγάζουν εκ του ασφαλούς και με γνώμονα κομματικά συμφέροντα και μόνο.

Είναι οι ίδιοι που αρνούνται την αξιολόγηση, αρνούνται τις μεταρρυθμίσεις, αρνούνται κάθε τι νέο και αποτελεσματικό στην διοίκηση των Δήμων. 

Από την πρώτη μέρα γνώριζαν την αλήθεια, εσωτερικά αναγνώριζαν ότι δεν φταίει ο Δήμος αλλά δημόσια έσπευσαν να μας εγκαλέσουν για την καθυστέρηση, αποκρύπτοντας βέβαια ότι δεν αφορούσε σε ευθύνη του Δήμου...».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ