23.02.20 | 05:54

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Δήμος Βριλησσίων: Όταν τα καπάκια γίνονται αναπηρικά αμαξίδια!
27.08.15 | 09:23

Δήμος Βριλησσίων: Όταν τα καπάκια γίνονται αναπηρικά αμαξίδια!

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας & Εθελοντισμού και την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, ετοίμασε την 1η αποστολή πλαστικών καπακιών, μετά το κάλεσμα που έκανε πριν δύο εβδομάδες προς όλους για την συγκέντρωση τους, προκειμένου να σταλούν για ανακύκλωση και στη συνέχεια να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια. 

Οι κούτες με καπάκια που ετοιμάστηκαν από τον ΟΚΠΑ είναι 20 τον αριθμό και ζυγίζουν 5 κιλά η κάθε μία. 

Τα πρώτα 100 κιλά θα "ταξιδέψουν" την επόμενη Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 προς τη Θεσσαλονίκη και το Σύλλογο ‘ΤhessNext2U’, μέσω ΚΤΕΛ. 

«Ευχαριστούμε τη διοίκηση των ΚΤΕΛ Αθήνας για την πρόθυμη συνεργασία μαζί μας, η οποία θα είναι συνεχόμενη και χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Ευχαριστούμε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό και ενημερώνουμε ότι συνεχίζουμε τη συγκέντρωση κάθε είδους πλαστικού καπακιού (από εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικά, γάλα, χυμούς, κρασί, λάδι, απορρυπαντικά), διότι η ζωή των ατόμων με ειδικές ανάγκες μπορεί να γίνει καλύτερη και η προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να σταματάει ποτέ.

Παράλληλα, με την κίνηση αυτή προστατεύουμε το περιβάλλον, συμβάλλοντας στην ανακύκλωση», τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου.

Τα πλαστικά καπάκια παραδίδονται στα εξής σημεία συγκέντρωσης:

- στη Λ. Πεντέλης 62 στον Ο.Κ.Π.Α (1ος όροφος),

- στο Δημαρχείο (γρ. Δημάρχου),

- στον Π.Α.Ο.ΔΗ.Β (Κλειστό Γυμναστήριο Κισσάβου, 1ος όροφος),

- στα ΚΕΠ Βριλησσίων,

- στους Παιδικούς Σταθμούς,

- στο ΚΑΠΗ (ισόγειο, οδός Κισσάβου 11 και οδός Λ. Πεντέλης 4) και

- σε όλα τα σχολεία του Δήμου. 

Όσοι δημότες, φορείς ή σύλλογοι έχουν συγκεντρώσει καπάκια, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με τον ΟΚΠΑ στο τηλ. 210-6135611, ώστε να οριστεί η παραλαβή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ