31.05.20 | 09:43

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης τίμησε τον Μιχάλη Κουτσιλιέρη
07.10.13 | 10:13

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης τίμησε τον Μιχάλη Κουτσιλιέρη

Σε μία σεμνή και λιτή τελετή, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ., χθες, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης τίμησε, ανακηρύσσοντας σε επίτιμο Δημότη της, τον Καθηγητή Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιχάλη Κουτσιλιέρη, καταγόμενο από τον Κότρωνα, σε ένδειξη αναγνώρισης των υπηρεσιών του προς την Ιατρική Επιστήμη και της προσφοράς του στο Δήμο.

«Ο κ. Μιχάλης Κουτσιλιέρης με το σύνολο της προσφοράς του και της παρουσίας του, έχει συμβάλλει σημαντικά στον εξανθρωπισμό της Ιατρικής Επιστήμης αλλά και στον επιστημονισμό του ανθρώπου» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Χρήστος Αναστασάκος, αφού ανέγνωσε την υπ΄ αριθμ. 3232/26-8-2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης, με την οποία ο κ. Μιχάλης Κουτσιλιέρης ανακηρύσσεται επίτιμος Δημότης του Δήμου Ανατολικής Μάνης, αναφέρθηκε στην επιστημονική διαδρομή του Καθηγητή.  

Παραδίδοντάς του την τιμητική πλακέτα και την τιμητική διάκριση, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, Πέτρος Ανδρεάκος, εξέφρασε τα ευγνώμονα συναισθήματα των Μανιατών με μία απλή όσο και περιεκτική λέξη που δεν είναι άλλη από το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, για όσα έχει προσφέρει στην επιστήμη αλλά και στον τόπο καταγωγής του.

Έμφορτος συγκίνησης ο κ. Κουτσιλιέρης ευχαρίστησε για την μεγάλη τιμή από το Δήμο Ανατολικής Μάνης, τονίζοντας ότι, στο πρόσωπό του πρωτίστως τιμάται ο εθελοντισμός.

Στους σύντομους χαιρετισμούς τους ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Λαμπρινάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρης Αποστολάκος και ο Διευθυντής του Κ.Υ. Αρεόπολης Ανάργυρος Μαριόλης τόνισαν ότι, στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε ο τόπος έχει ανάγκη από ζωντανά παραδείγματα. Η επιστημονική, δε, και πνευματική ηγεσία του τόπου είναι αυτή που θα τον βοηθήσει να ξεφύγει από το αδιέξοδο.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι, ο Καθηγητής βοήθησε καταλυτικά στην πρωτοποριακή για την Ελλάδα διασύνδεση του Κ.Υ. Αρεόπολης με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έχουμε την ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε μία απομονωμένη από τα μεγάλα κέντρα περιοχή.

Μηνύματα για την χθεσινή εκδήλωση απέστειλαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αθανάσιος Δαβάκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ