31.05.20 | 00:23

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Στο Δήμο Λαρισαίων ο αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημ. Βίτσας
03.12.15 | 10:18

Στο Δήμο Λαρισαίων ο αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημ. Βίτσας

Η συμφωνία για συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Δήμου Λαρισαίων στην κατεύθυνση της αξιοποίησης από το Δήμο στρατιωτικών ανενεργών εκτάσεων, στην κατεύθυνση της αμοιβαίας ωφέλειας, επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, σε ιδιαίτερα θετικό και εγκάρδιο κλίμα στο Δημαρχείο, νωρίς το πρωί της Τετάρτης και πριν ο κ. Βίτσας αναχωρήσει για τα Τρίκαλα. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Απ. Καλογιάννης συζήτησε με τον κ. Βίτσα για  τα θεσμικά ζητήματα που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση και τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής. 

Ακολούθησε παρουσίαση των θέσεων του Δήμου Λαρισαίων στην κατεύθυνση της απόδοσης στην πόλη και αξιοποίηση στρατιωτικών εκτάσεων. Όπως τόνισε ο κ. Καλογιάννης, η συμφωνία αυτή θα πρέπει να διέπεται από τη λογική της αμοιβαίας ωφέλειας. Με αυτό το πνεύμα, έγινε και η παρουσίαση των προτάσεων του Δήμου. 

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε δηλώσεις του για την ωριμότητα των προτάσεων του Δήμου Λαρισαίων, συμπληρώνοντας πως το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, θα έχει ολοκληρωθεί και το νομικό πλαίσιο για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Με βάση αυτό, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι το 2016 θα πρέπει να είναι ο χρόνος ολοκλήρωσης της συμφωνίας μεταξύ Υπουργείου και Δήμου Λαρισαίων.  

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, στελέχη της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα ο γενικός γραμματέας του Δήμου Μ. Σαρρής , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Τάχος, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μαβίδης, Νίκος Καλτσάς και Αλ. Μπατζανούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θάνος Αδαμόπουλος, Γιώργος Κωσταρόπουλος και Άννυ Ψάρρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ