07.08.20 | 18:11

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Δημήτρης Τσιαντής: «Στήριξη των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών»
30.09.13 | 11:09

Δημήτρης Τσιαντής: Στήριξη των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Σε εκδήλωση του Δήμου Καρπενησίου και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) στο Καρπενήσι, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Τσιαντής.

Η εκδήλωση αφορούσε τις «Αρχές και  κατευθύνσεις για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη νέα προγραμματική περίοδο (Νέο ΕΣΠΑ) 2014-2020» και πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Τσιαντής αναφέρθηκε με τη θεσμική του ιδιότητα, στις γενικές θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ) ενόψει του Νέου ΕΣΠΑ, αλλά ιδιαίτερα ανάδειξε με επιχειρήματα την αναγκαιότητα στήριξης των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, στη λογική της σύγκλισης, με έργα τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, που θα αποτελούσαν μοχλό ανάπτυξης, απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής.

Επίσης, ανάδειξε την αναγκαιότητα σοβαρής στελέχωσης των μικρότερων και όχι μόνο Δήμων, ώστε να αποκτήσουν την επιχειρησιακή δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στις άκρως ανταγωνιστικές συνθήκες που απαιτεί το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στην εκδήλωση τοποθετήσεις υπήρξαν, επίσης, από τον Δήμαρχο Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη, τον Βουλευτή της Ν.Δ., Λ. Αυγενάκη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.Ε.Τ.Α.Α., Ρ. Γκέκα, τον Αντιπεριφερειάρχη, Β. Καραμπά, τον καθηγητή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, κ. Α. Κότιο, τον καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Π. Σήλια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ