02.07.20 | 11:55

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Δημιουργία Κέντρου Αγροτικής Εκπαίδευσης στο Κτήμα Συγγρού
11.11.14 | 13:57

Δημιουργία Κέντρου Αγροτικής Εκπαίδευσης στο Κτήμα Συγγρού

Την ένταξη έργου, ύψους 100 χιλιάδων ευρώ, στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής 2014-2015, με τίτλο «Μετασκευή χώρων του Πύργου Κτήματος Συγγρού σε Κέντρο Αγροτικής Εκπαίδευσης» ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, σε συνάντηση που είχε με τον κ. Γιώργο Μπαλωτή, Προϊστάμενο Διεύθυνσης του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) και την κα. Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου, Πρόεδρο του Συλλόγου «Φίλοι Δάσους Συγγρού», που υπέβαλε αρχικά και το αίτημα. 

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία αναγνωστηρίου των σπουδαστών των εξειδικευμένων σεμιναρίων, εκπαίδευσης και επαγγελματικής επιμόρφωσης, αγροτικού και γεωπονικού περιεχομένου, βιβλιοθήκη για τα στοιβαγμένα βιβλία του Κληροδοτήματος, κάποια από τα οποία είναι εκδόσεις του 19ου αιώνα, καθώς και τράπεζα σπόρων. 

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε από όλους, ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση θα ενισχύσει τις φθίνουσες υποδομές του Κληροδοτήματος της Ιφιγένειας Ανδρέα Συγγρού, που αποτελεί έναν από τους ελάχιστους "πνεύμονες" πρασίνου του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Το κονδύλι έχει ήδη υπερψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο και η υλοποίηση θα ξεκινήσει από τις διαγωνιστικές διαδικασίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ