03.04.20 | 14:28

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΑΧΑΡΝΩΝ

S.O.S. του Δημάρχου προς τον Χρ. Σπίρτζη για τις υποδομές των Αχαρνών
22.05.15 | 13:00

S.O.S. του Δημάρχου προς τον Χρ. Σπίρτζη για τις υποδομές των Αχαρνών

Προγραμματισμένη επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αχαρνών πραγματοποίησε ο αν. Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, χθες, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός. 

Συζητήθηκε, εκτενώς, η έλλειψη σύγχρονων υποδομών στις Αχαρνές, καθώς και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τη βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών και τη δημιουργία νέων. 

Την ατζέντα της συζήτησης μονοπώλησε η επίσπευση και ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας των Αχαρνών, η πρόοδος των έργων ασφαλτόστρωσης για τη βελτίωση του οδικού δικτύου του Δήμου, καθώς και το πολύ σοβαρό θέμα των σχολικών κτιριακών εγκαταστάσεων, και συγκεκριμένα τη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων για τη στέγαση των μαθητών του Δήμου Αχαρνών και τις επισκευές στις ήδη υπάρχουσες. 

Ειδικά για το θέμα των σχολικών μονάδων είχε προηγηθεί σύσκεψη πριν λίγες ημέρες στο Υπουργείο, με εκπροσώπους του Δήμου, αναφορικά με το πρόβλημα στέγασης και ασφαλούς λειτουργίας του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών ευχαρίστησε τον κ. Σπίρτζη για την ευαισθησία του και την άμεση ανταπόκρισή του στο πρόβλημα που προέκυψε με το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών και δήλωσε: 

"Η ποιότητα των υποδομών και του οδικού δικτύου στις Αχαρνές βρίσκεται σε δραματικά χαμηλό επίπεδο και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες μία σύγχρονης και μεγάλης πόλης. Πρόκειται για υποδομές με σοβαρές ελλείψεις, απαρχαιωμένες που δεν πληρούν τις σύγχρονες υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργικότητας. Ειδικά σε ότι αφορά τις σχολικές μονάδες του Δήμου, επιβάλλεται η λήψη άμεσων μέτρων που θα διασφαλίζουν ένα ασφαλές και λειτουργικό σχολείο για τα παιδιά μας. Προσβλέπουμε στη βοήθεια του Υπουργού κ. Σπίρτζη για τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών του Δήμου μας, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του οδικού μας δικτύου". 

Παρών στη συνάντηση με τον αν. Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Θανάσης Κατσιγιάννης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ