25.01.20 | 15:22

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Δήμαρχος Χαϊδαρίου: «Άμεση παρέμβαση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων»
31.05.17 | 15:39

Δήμαρχος Χαϊδαρίου: Άμεση παρέμβαση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Χθες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου με τους συμβασιούχους της Καθαριότητας.

Η σύσκεψη είχε ως βασικό θέμα την επικείμενη ως όλα δείχνουν απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που ουσιαστικά απολύει τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην Καθαριότητα Ο.Τ.Α.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μόσχος Χουδελούδης, οι οποίοι μετέφεραν τη θέση της Δημοτικής Αρχής λέγοντας:

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι πρόδηλες και ακέραιες.

Από την πρώτη στιγμή απαιτήσαμε και συνεχίζουμε και σήμερα να απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων, που δεν ήρθαν στους Δήμους από κανένα παράθυρο, αλλά μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Ήρθαν ως συμβασιούχοι, γιατί η πολιτική, διαδοχικά όλων των κυβερνήσεων και των μνημονίων, απαγόρευσε τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους Δήμους από το 2011. Μάλιστα, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο προδιαγράφεται ότι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τους Δήμους και τις Περιφέρειες θα παραμείνουν μηδενικές για το 2018 και το 2019! Αποτέλεσμα είναι οι Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου, να αποδιαρθρώνονται, προλειαίνοντας το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους.

Καλούμε, έστω και τώρα, με βάση και αυτές τις απαράδεκτες εξελίξεις, την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Να μη διανοηθεί να αφήσει τους Δήμους και τις Υπηρεσίες Καθαριότητας κατακαλόκαιρο γυμνές από προσωπικό και να αναλάβει τη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους».

Στη συνέχεια συζητήθηκαν μορφές οργάνωσης που μπορεί να πάρει ο αγώνας των συμβασιούχων εκλέγοντας πενταμελής επιτροπή, για το συντονισμό και τη δράση τους με τις επιτροπές συμβασιούχων εργαζομένων, των υπόλοιπων Δήμων.

Τέλος, κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και τις συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων εκφράζοντας, παράλληλα, τη στήριξη με όλους τους τρόπους στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων του Δήμου Χαϊδαρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ