09.08.20 | 05:27

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΣΚΥΔΡΑΣ

Δήμαρχος Σκύδρας: «Ούτε Ευρώ στην ΤτΕ μέχρι το Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ»
22.04.15 | 19:45

Δήμαρχος Σκύδρας: Ούτε Ευρώ στην ΤτΕ μέχρι το Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Την πλήρη ταύτιση με τα Συλλογικά Όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και τη μη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου Σκύδρας στην ΤτΕ, μέχρι και την πραγματοποίηση του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, ανακοίνωσε η Δήμαρχος της πόλης, Κατερίνα Ιγνατιάδου, για να προσθέσει:

«Στην ούτως ή άλλως δεινή οικονομική, κι όχι μόνον, κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει και βιώνουν καθημερινά οι Δήμοι της Χώρας μας, έρχεται να προστεθεί ξαφνικά κι απροκάλυπτα η απόφαση της κεντρικής διοίκησης να υποχρεώσει τους Ο.Τ.Α. να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα Ελλάδας.

Είμαστε αντίθετοι με την παραπάνω ενέργεια και θεωρούμε ότι θα έπρεπε να προηγηθεί εγκαίρως σχετική ενημέρωση και να ακολουθήσει ο απαιτούμενος διάλογος.

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην εθνική προσπάθεια για την ανάταξη της χώρας και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνεργασίας και συνοχής και θα συνεχίζει να πράττει το ίδιο.

Η αυτοδιοίκηση παλεύει κι αγωνίζεται με χρηστή διοίκηση και εξορθολογισμό των οικονομικών της, ν' ανταποκριθεί με αξιοπρέπεια και τιμιότητα στο θεσμικό της ρόλο, δυστυχώς, μ' ελάχιστους πόρους και υποστελεχωμένες δομές.

Πλην, όμως, οι εξηγήσεις που έχουν δοθεί αρμοδίως δεν είναι ικανοποιητικές και μάλιστα ο τρόπος χειρισμού του θέματος δεν αρμόζει απέναντι σ' έναν πυλώνα της δημοκρατίας, όπως έχει χαρακτηριστεί η τοπική αυτοδιοίκηση.

Επιτέλους, το κράτος ας αναζητήσει πόρους κι από άλλες πηγές».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ