02.12.20 | 15:22

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΣΕΡΡΩΝ

Δήμαρχος Σερρών: “Μαζί με τους εργαζομένους κλείνουμε τους Παιδικούς Σταθμούς”
16.02.18 | 11:00

Δήμαρχος Σερρών: Μαζί με τους εργαζομένους κλείνουμε τους Παιδικούς Σταθμούς

Ο Δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, με ανακοίνωσή του, στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Σερρών, την Τρίτη 20-2-2018, στο πλαίσιο της γενικής κινητοποίησης, που ανακοίνωσαν ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΑΣΥΒΝ.

Συντάσσεται με την απόφαση της ΚΕΔΕ και προτείνει στον Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ, Μαργαρίτη Χατζημαργαρίτη, να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Σερρών, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους.

Υπενθυμίζεται ότι, η απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιείται ενάντια στη νομοθετική διάταξη, που προωθεί το Υπ. Παιδείας, με την οποία προβλέπεται η σταδιακή ένταξη νηπίων, ηλικίας 4 ετών, στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Στο ίδιο "μήκος κύματος" είναι και οι δηλώσεις του Προέδρου του ΟΠΑΚΠΑ, Μαργαρίτη Χατζημαργαρίτη, σε συνέντευξη, που παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 17-2-2018.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζημαργαρίτης είπε πως, με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η Κυβέρνηση θα διαλύσει τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα σε χιλιάδες γονείς.

“Θα κλείσουμε λοιπόν τους παιδικούς σταθμούς την Τρίτη 20-2-2018 ως ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους και ζητάμε από την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τις σχετικές διατάξεις που προωθεί διότι τορπιλίζει έτσι την ομαλή λειτουργία πετυχημένων δημοτικών δομών που λειτουργούν σε όλη τη χώρα”, δήλωσε ο κ. Χατζημαργαρίτης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ