19.06.18 | 09:55

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμαρχος Σερρών σε Καμμένο: “Είσαι νταβατζής και πολιτικός απατεώνας”
12.09.17 | 16:04

Δήμαρχος Σερρών σε Καμμένο: Είσαι νταβατζής και πολιτικός απατεώνας

Σκληρότατη απάντηση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς του Δημάρχου Σερρών, Πέτρου Αγγελίδη, σε συνέχεια των όσων είπε γι’ αυτόν και τη στάση του, σχετικά με την παραχώρηση στρατοπέδων στον Δήμο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σήμερα, κατά τη συνέντευξή του, στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

“O νέος νόμος που ψηφίστηκε δίνει τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να δώσει το 5% της αντικειμενικής αξίας των στρατοπέδων και να παραχωρηθεί για 99 χρόνια.

Υπάρχουν τοπικές κοινωνίες που δεν το θέλουν. Να σας πω κάτι και λυπάμαι γι αυτό, όπως με το Δήμαρχο Σερρών. Παρότι συμφωνήσαμε για το χώρο που θα πολεοδομήσει, έρχεται τώρα και λέει δεν θέλω για 99 χρόνια, θέλω να μου το χαρίσεις.

Βεβαίως και εμείς θέλουμε να αξιοποιηθούν τα στρατόπεδα από τις τοπικές κοινωνίες, αλλά νταβατζιλίκι να το πάρει από το Ταμείο των Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων αντί για 99 χρόνια, κατά κυριότητα και να μη δώσει τίποτα, δεν γίνεται. Έχω την υποχρέωση να προστατεύσω τις Ένοπλες Δυνάμεις”, είπε ο Υπουργός Ε.Α., με τον Δήμαρχο Σερρών, με ανακοίνωσή του, να απαντά:

“Ο νταβατζής της κυβέρνησης δεν μπορεί να μιλάει για νταβατζιλίκι και να προσβάλλει την τοπική κοινωνία των Σερρών.

Ο κ. Καμμένος κορόιδεψε τον ΣερραΪκό λαό. Είναι ψεύτης και αναξιόπιστος. Είναι ένας πολιτικός απατεώνας.

Ακόμη και τώρα λέει ψέματα ισχυριζόμενος ότι ο Δήμος Σερρών θέλει τα στρατόπεδα χωρίς αντάλλαγμα.

Είναι ανεπιθύμητος στις Σέρρες.

Κόλλια και Σταμπουλή να τον χαίρονται. Έχουν αποκοπεί πλήρως από την τοπική κονωνία και έχουν συνταχθεί με τον Καμμένο.

Ο κ. Καμμένος δεν σεβάστηκε την προσπάθεια δεκαετιών όλων των δημοτικών αρχών, δεν σεβάστηκε τη συνέχεια του κράτους, αφού δεν υλοποίησε την συμφωνία Αβραμόπουλου, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Σερρών πολεοδομούσε 45 στρέμματα τα οποία μένουν στην κυριότητα του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, ενώ τα υπόλοιπα 235 στρέμματα των δύο στρατοπέδων περιέρχονται στην κυριότητα του Δήμου Σερρών, δεν σεβάστηκε ούτε τον ίδιο του τον εαυτό και τις δεσμεύσεις του στη Βουλή τον Ιούλιο 2016, που έλεγε ότι ισχύει η συμφωνία Αβραμόπουλου για τις Σέρρες, δεν σεβάστηκε την τοπική κοινωνία και σέρνει το Δήμο Σερρών στα δικαστήρια.

Ντροπή του».

 

Ο Δήμαρχος Σερρών Π. Αγγελίδης (δεξιά) με τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ Ν. Παππά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ