05.06.20 | 02:59

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Δήμαρχος Σαρωνικού: «Διώξτε εμάς κ. Υπουργέ ούτως ή άλλως...»
20.12.13 | 17:27

Δήμαρχος Σαρωνικού: Διώξτε εμάς κ. Υπουργέ ούτως ή άλλως...

Με επιστολή του στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη μελέτη στελέχωσης, που εστάλη στις 16/12 στους δήμους και αφορά εκτίμηση κινητικότητας προσωπικού, ανά δήμο, σύμφωνα με την οποία, ο Δήμος Σαρωνικού έχει πλεονάζον προσωπικό 12 μόνιμους υπαλλήλους.

Επειδή η εκτίμηση αυτή έχει προκύψει μετά από προσμέτρηση και των αιρετών (Δημάρχου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων κ.λπ.), ο Δήμαρχος Σαρωνικού προτείνει στους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν στη δική τους απόλυση για να μπορέσουν να ισοσκελίσουν τους αριθμητικούς τους υπολογισμούς. 

«Εξάλλου», όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Φιλίππου «οι αιρετοί - εκλεγμένες διοικήσεις των δήμων δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο στις αποφάσεις που λαμβάνετε», για να συμπληρώσει στη συνέχεια του κειμένου ότι «το μόνο για το οποίο μας χρειάζεστε για να ικανοποιήσετε την πολιτική των τροϊκανών για απολύσεις προσωπικού, είναι ακριβώς να υπογράφουμε τις απολύσεις που εσείς αποφασίζετε».

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Σαρωνικού τονίζει ότι, η μετακίνηση - απόλυση των 12 μονίμων (κινητικότητα) και οι απολύσεις των 70 περίπου εκτάκτων υπαλλήλων (απορριπτικές δικαστικές αποφάσεις για συμβασιούχους), επιφέρουν σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία του δήμου. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ