08.12.19 | 17:24

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ

Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης: «Σθεναρά στο πλευρό των συμβασιούχων μας»
23.06.17 | 20:42

Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης: Σθεναρά στο πλευρό των συμβασιούχων μας

Ομόφωνα προέβη το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης - Πεύκης σε απόφαση μετά από έκτακτο θέμα που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης 21 Ιουνίου ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης και η Διοίκησή του, με στόχο τη στήριξη του δίκαιου αγώνα των 27 συμβασιούχων εργαζομένων στον Δήμο όπως είναι πεποίθηση του Δημάχου.

Συγκεκριμένα, το θέμα είχε ως εξής: «Συζήτηση και λήψη απόφασης ενάντια στην απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου η οποία κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων καθώς και την πληρωμή των μισθών των συμβασιούχων από την παράταση και μετά, καθώς και να παρθεί απόφαση στήριξης του αγώνα τους για την μετατροπή των συμβάσεων τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου με νομοθετική ρύθμιση».

Ειδικότερα, το κείμενο της Διοίκησης Μαυρίδη υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι: α) όλοι οι εργαζόμενοι, συμβασιούχοι υπάλληλοι είναι άκρως απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας  καθαριότητας, αλλά και άλλων υπηρεσιών του Δήμου, αφού καλύπτουν  κρίσιμες και νευραλγικές ανάγκες, καθώς επίσης καλύπτουν  πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, β) έκρινε άδικη την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για την επιστροφή των χρημάτων της μισθοδοσίας τους από την παράταση των συμβάσεων τους και μετέπειτα, γ) αιτήθηκε από τον αρμόδιο υπουργό τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την καταβολή των δεδουλευμένων τους στην περίοδο της παράτασης των συμβάσεών τους, δ) αιτήθηκε την άρση των προσλήψεων ανταποδοτικού χαρακτήρα, ενώ ε) τάχθηκε ρητά υπέρ της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στον Δήμο, με τον Δήμαρχο να τονίζει ότι θα σταθεί στο πλευρό τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Όπως μάλιστα επεσήμανε για το θέμα ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Δεν υπάρχει κανείς στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που να μην πιστεύει ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου μας πάει πολλά χρόνια πίσω», σημείωσε στην τοποθέτησή του και τόνισε: «Οι συμβασιούχοι είναι βασικός ‘πυλώνας’ στη λειτουργία των Δήμων».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος έκανε λόγο για «τραγελαφική» κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ζήτησε να υπάρξει μία οριστική λύση, ώστε να σταματήσει η «ομηρία» των εργαζομένων με συμβάσεις στους Δήμους. Ταυτόχρονα, ο κ. Τάσος Μαυρίδης ζήτησε να αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων, ιδιαίτερα αυτών που αφορούν υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, και για τις οποίες οι σχετικές δαπάνες δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. «Οι συμβασιούχοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία νευραυλγικών τομέων του Δήμου και επιδίωξή μας είναι να παραμείνουν έως τα τέλη του 2017, ενώ εάν υπάρξει νέα διαδικασία για την κάλυψη των κενών θέσεων στους Δήμους, οι συμβασιούχοι πρέπει να αντιμετωπισθούν με ευνοϊκή μοριοδότηση», κατέληξε σχετικά ο Δήμαρχος.

 

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

  1. Καλούμε, τη Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία, να δώσουν άμεσα, λύση στο πρόβλημα της μη παράτασης των συμβασιούχων εργαζομένων στους Δήμους ύστερα από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
  2. Αναγνωρίζουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι, συμβασιούχοι υπάλληλοι είναι άκρως απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας  καθαριότητας, αλλά και άλλων υπηρεσιών του Δήμου, αφού καλύπτουν κρίσιμες και νευραλγικές ανάγκες, καθώς επίσης καλύπτουν πάγιες και διαρκείς του Δήμου μας, όπως οδηγών, χειριστών ΜΕ, κηπουρών πρασίνου και ηλεκτροτεχνιτών.
  3. Θεωρούμε λανθασμένη την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με την επιστροφή των χρημάτων της μισθοδοσίας τους για δεδουλευμένες υπηρεσίες, κατά το χρονικό διάστημα που εργάστηκαν στο Δήμο μας, μετά την ανανέωση των συμβάσεών τους.
  4. Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό  να αποφασίσει άμεσα, έτσι ώστε όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι να παραμείνουν στις θέσεις τους, με την αυτονόητη εξασφάλιση της νομιμοποίησης των δαπανών για την μισθοδοσίας τους.
  5. Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης παραμένει στη πάγια θέση του για μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας στους ΟΤΑ, ώστε να λήξουν παρόμοια φαινόμενα εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας.
  6. Ζητούμε από την Κυβέρνηση να αποφασίσει άμεσα στη λήψη απόφασης για άρση της απαγόρευσης πρόσληψης προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα σε κενές οργανικές θέσεις στους ΟΤΑ, όπου είναι αναγκαίες για να καλυφθούν νευραλγικές ανάγκες των Δήμων, αφού δεν υπάρχει επιβάρυνση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  7. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων-συμβασιούχων  για τη μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με νομοθετική ρύθμιση την οποία πρέπει να καταθέσει άμεσα η Κυβέρνηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ