18.04.21 | 01:55

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: "Μονιμότητα για τους συμβασιούχους"
22.05.17 | 11:18

Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Μονιμότητα για τους συμβασιούχους

Τη στήριξή του στους απεργούς εργαζομένους Καθαριότητας του Δήμου του, ζητώντας τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου και κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, εκφράζει ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, με αφορμή την τετραήμερη κινητοποίηση της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. και των εργαζομένων στους Δήμους.

To μήνυμα του Δημάρχου

«Οι εργαζόμενοι του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας συνεχίζουν να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ και το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου μας, αντιδρώντας έτσι στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που οδηγεί σε απόλυση χιλιάδες συμβασιούχους των ΟΤΑ.

Θέλουμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους της περιοχής ότι για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν θα γίνεται κανονικά.

Καλούμε όλους τους πολίτες να περιορίσουν την απόθεση απορριμμάτων και η απόθεση των απολύτως αναγκαίων προς αποκομιδή, να φροντίζουν να γίνεται αποκλειστικά εντός των κάδων. Επίσης, τους καλούμε να αποφύγουν την απόθεση κλαδιών και άλλων υλικών από κήπους, καθώς και ογκώδη αντικείμενα.

Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, αλλά και της αισθητικής της πόλης μας, είναι υπόθεση όλων μας.

Παράλληλα, ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και στηρίζει το δίκαιο αίτημά τους, για μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μπορούν να πληρωθούν από τα ανταποδοτικά έσοδα των Δήμων. Επίσης, στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων για κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας και ζητά την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων στους Δήμους, ιδιαίτερα στην καθαριότητα και στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Χρήστος Βρεττάκος,

Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ