26.10.20 | 20:55

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Δήμαρχος Καλαβρύτων: «Κύριε Γκάουκ θέλουμε μία ανυπόκριτη συγγνώμη»
07.03.14 | 11:06

Δήμαρχος Καλαβρύτων: Κύριε Γκάουκ θέλουμε μία ανυπόκριτη συγγνώμη

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος περιόδου 1940 - 1945 «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ», Γιώργος Λαζουράς, προσκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και παρέστη στο επίσημο δείπνο, που παρέθεσε, χθες το βράδυ, στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας, Γιόαχιμ Γκάουκ.

Στο τέλος του δείπνου, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων συναντήθηκε και συζήτησε με τον Γερμανό Πρόεδρο, από τον οποίο ζήτησε, κατά την επίσκεψή του στους μαρτυρικούς Λυγκιάδες Ιωαννίνων, να εκφράσει και να ζητήσει ειλικρινή και ανυπόκριτη συγγνώμη, για τις καταστροφές, τα ολοκαυτώματα και τις θηριωδίες, που προξένησαν οι ναζιστές Γερμανοί, πρόγονοί του, στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στο Χορτιάτη, στο Κομμένο, στη Βιάννο, στην Κάντανο και στις άλλες 90 μαρτυρικές πόλεις και χωριά της Χώρας μας.

Επίσης, ο κ. Λαζουράς, ανέφερε, στον κ. Γκάουκ, ότι, όλες οι μαρτυρικές πόλεις και χωριά της Ελλάδος, οργανωμένα στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων, συνεχίζουν να διεκδικούν δυναμικά και να αγωνίζονται, σταθερά και ανυποχώρητα, για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων, στους απογόνους των θυμάτων των ολοκαυτωμάτων. 

«Η συνεχιζόμενη άρνηση της Γερμανικής Κυβέρνησης να συζητήσει το θέμα, είναι αντίθετη με τις πανανθρώπινες και παγκόσμιες αρχές και αξίες της ηθικής και της δικαιοσύνης και γι’ αυτό όλο και περισσότεροι Έλληνες και Γερμανοί, πολίτες και φορείς, και στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, στην οποία μετέχουμε, αλλά και πολίτες και φορείς από άλλες χώρες, αναγνωρίζουν, υποστηρίζουν, ενισχύουν και προωθούν το δίκαιο των αιτημάτων μας» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ