31.05.20 | 15:39

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΙΘΑΚΗΣ

Δήμαρχος Ιθάκης προς ΥΠΕΣ: “ΜΗ μας αποκλείετε από τη χρηματοδότηση μικρών Δήμων”
08.08.17 | 10:43

Δήμαρχος Ιθάκης προς ΥΠΕΣ: ΜΗ μας αποκλείετε από τη χρηματοδότηση μικρών Δήμων

Επικαλούμενος ιστορικούς αλλά και αντικειμενικούς λόγους (πληθυσμιακό κριτήριο), επιστολή, με αφορμή τη χρηματοδότηση μικρών ορεινών και νησιωτικών Δήμων από το ΥΠΕΣ και τον αποκλεισμό του Δήμου Ιθάκης απ' αυτή, απέστειλε προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο Δήμαρχος του νησιού, Διονύσης Στανίτσας.

Ο Δήμαρχος, κάνοντας λόγο για «αδικία», ζητά την τροποποίηση της σχετικής Απόφασης, «…ώστε ο Δήμος της Ιθάκης αλλά και άλλοι μικροί νησιωτικοί δήμοι που με δυσκολία ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, να δικαιωθούν της ενίσχυσης», όπως αιτιολογεί.

Η επιστολή

"Αξιότιμε κ. υπουργέ

Η πρόσφατη απόφασή σας να αποδοθούν 20 εκατομμύρια ευρώ σε μικρούς και ορεινούς δήμους με κριτήρια που αποκλείουν το δήμο μας από την ομάδα των δικαιούχων, μας αναγκάζει να σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή για να σας εξηγήσουμε ότι αυτός ο αποκλεισμός είναι άδικος, ενώ η Ιθάκη ανήκει στο Δίκτυο Μικρών Νησιών.

Είναι γνωστό ότι για ιστορικούς αλλά και αντικειμενικούς λόγους τα πληθυσμιακά όρια για να συμπεριληφθεί ένα νησί στο δίκτυο και να απολαμβάνει των αντίστοιχων «προνομίων» είναι 3.100 κάτοικοι και έγινε ακριβώς για την Ιθάκη η οποία στην απογραφή του 2001 είχε υπερβεί τους 3000 κατοίκους. Για τους ίδιους λόγους θεωρούμε ότι η απόφασή σας μας αδικεί, γι αυτό σας παρακαλούμε να τροποποιήσετε την απόφασή σας ώστε ο Δήμος της Ιθάκης αλλά και άλλοι μικροί νησιωτικοί δήμοι που με δυσκολία ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, να δικαιωθούν της ενίσχυσης."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ