24.11.20 | 05:57

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

5 Δήμαρχοι "κατά" της κατάργησης των ΒΑΕ στους Δήμους
08.10.15 | 13:30

5 Δήμαρχοι κατά της κατάργησης των ΒΑΕ στους Δήμους

Τo ρεπορτάζ του epoli.gr ότι, στα πλάνα της Κυβέρνησης είναι η κατάργηση των "βαρέων και ανθυγιεινών" στους εργαζομένους των Ο.Τ.Α., έρχονται να επιβεβαιώσουν με κοινή τους ανακοίνωση πέντε Δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» - Πάτρας Κ. Πελετίδης, Ικαρίας Σ. Σταμούλος, Καισαριανής Η. Σταμέλος, Πετρούπολης Β. Σίμος και Χαϊδαρίου Μ. Σελέκος. 

Οι 5 Δήμαρχοι κάνουν λόγο για ένταξη, «στον Αρμαγεδδώνα των αντιλαϊκών μέτρων και των προαπαιτούμενων του 3ου Μνημονίου, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - δανειστών» και του ειδικού καθεστώτος συνταξιοδότησης των εργαζομένων με ΒΑΕ στους Δήμους. «Είναι οι εργαζόμενοι που σηκώνουν το βάρος της Καθαριότητας και της αποκομιδής των απορριμμάτων, των νεκροταφείων και που με σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες τους είχαν καταφέρει να βγαίνουν στη σύνταξη, πριν αφήσουν και την ψυχή τους στην δουλειά», επισημαίνουν.

Οι Δήμαρχοι Πάτρας, Ικαρίας, Καισαριανής, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου επιτίθενται στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. λέγοντας πως, «κάνει και εδώ την τελική, την πιο βρώμικη δουλειά. Αυτή που δεν τόλμησαν οι προηγούμενες. Ξηλώνει τα τελευταία εμπόδια. Τα εργατικά δικαιώματα, την κατάκτηση των ΒΑΕ στον κλάδο της Καθαριότητας».

«Θα επακολουθήσει νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων και φοροεπιδρομής στο λαό μέσω και των Δήμων» προσθέτουν.

Καλούν δε τους εργάτες και τις εργάτριες του κλάδου της Καθαριότητας, όλους τους εργατοϋπαλλήλους των Δήμων - μόνιμους και συμβασιούχους - τα συνδικάτα τους, «να αντιπαλέψουν τη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα στο σύνολό της. Την ύπουλη επιχείρηση διαίρεσης στους κόλπους  των εργαζομένων, που ξεδιπλώνουν κυβέρνηση και μηχανισμοί του συστήματος. "Το διαίρει και βασίλευε" είναι η τέχνη τους! Καμία αυταπάτη! Καμία αναμονή!».

«Εμείς οι Κομμουνιστές Δήμαρχοι, οι Δημοτικοί, Περιφερικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ, όπως οφείλουμε απέναντι στην τάξη μας και στο λαό μας, θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις και δυνατότητες στην προετοιμασία της εργατικής – λαϊκής αντεπίθεσης. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική μπορεί να ανατραπεί με ένα ενωμένο και αποφασισμένο λαό», ολοκληρώνουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ