26.10.20 | 21:51

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας ο Υπουργός ΕΣ.Δ.Α. Νίκος Βούτσης
20.07.15 | 08:43

Στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας ο Υπουργός ΕΣ.Δ.Α. Νίκος Βούτσης

Το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, 18 Ιουλίου 2015, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης και ξεναγήθηκε σ’ αυτό από τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Ε. Νίκα.

Ο κ. Βούτσης, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανακατασκευή του κτηρίου και την αναδιαρρύθμιση του, που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να αποτελέσει το νέο διοικητικό κέντρο του Δήμου Καλαμάτας. Μάλιστα, δήλωσε ενθουσιασμένος από την αξιοποίηση της γεωθερμίας, για το δροσισμό και τη θέρμανση του κτηρίου, τονίζοντας πως, σε ελάχιστα δημόσια κτήρια έχει αυτή αξιοποιηθεί στην Ελλάδα, ενώ η Χώρα μας διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο.

Ο Δήμαρχος έθεσε στον Υπουργό το θέμα παροχής χρηματοδότησης για τη μετασκευή της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής σε Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας. Η στάση του κ. Βούτση ήταν θετική και ο Δήμαρχος τόνισε ότι, με τη μετακόμιση όλων των Υπηρεσιών του Δήμου στο νέο Δημαρχείο, θα απελευθερωθούν χώροι στο Διοικητήριο, τους οποίους θα καταλάβουν κρατικές Υπηρεσίες, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων, που σήμερα κατευθύνονται σε ενοίκια.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν οι Βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θανάσης Πετράκος, Γιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη και Πέτρος Κωνσταντινέας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ