06.06.20 | 11:30

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Στο Δημαρχείο Ιωαννιτών μέλη Εβραϊκών κοινοτήτων
22.05.15 | 13:19

Στο Δημαρχείο Ιωαννιτών μέλη Εβραϊκών κοινοτήτων

Tους συνέδρους του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, που διεξάγεται στα Γιάννενα, με θέμα: «Εβραϊκές κοινότητες ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, 15ος – 20ος αιώνας: οικονομία, κοινωνία, πολιτική, πολιτισμός», υποδέχθηκε, χθες το βράδυ, στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο επικεφαλής της Παράταξης «Γιάννενα Τώρα», Άρης Μπαρτζώκας.

Ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Μωυσής Κωνσταντινίδης, ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Κοινοτήτων ανά την Ελλάδα και επιστήμονες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, που συμμετέχουν στο συνέδριο, επισκέφτηκαν το Δημαρχείο, με τον κ. Μπέγκα να τους καλωσορίζει «στην πόλη που αποτέλεσε κέντρο του ρωμανιώτικου εβραϊσμού, την πόλη που διατηρεί ζωντανό το αποτύπωμα μιας από τις αρχαιότερες Ισραηλιτικές κοινότητες της Ελλάδας», όπως είπε.

Ο Πρόεδρος του Κ.Ι.Σ., Μ. Κωνσταντινίδης, ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και προσκάλεσε το Δήμαρχο να επισκεφτεί στην Αθήνα το Κ.Ι.Σ., πρόσκληση που ο κ. Μπέγκας αποδέχθηκε.

Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφερόμενος στη σημασία του συνεδρίου, ευχήθηκε συνέδρια αυτού του επιπέδου να επαναληφθούν στις πόλεις τις Ελλάδας, όπου υπήρξαν Εβραϊκές κοινότητες που ξεκληρίστηκαν με το Ολοκαύτωμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ