19.09.20 | 08:25

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Νέο δίκτυο φυσικού αερίου 4,3 χλμ. στα Βριλήσσια
10.05.16 | 11:13

Νέο δίκτυο φυσικού αερίου 4,3 χλμ. στα Βριλήσσια

Θετικά αποτελέσματα είχε η πρώτη φάση συνεργασίας του Δήμου Βριλησσίων με τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), που ξεκίνησε το Φθινόπωρο του 2015.

Η ανταπόκριση των δημοτών στην πρόσκληση ενδιαφέροντος, που δημιούργησε ο Δήμος, επέφερε το αποτέλεσμα της κατασκευής 4,27 χλμ. νέου δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη.

Συγκεκριμένα, κατασκευάσθηκαν αγωγοί φυσικού αερίου σε τμήματα των οδών: ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ, ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ, 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ, ΚΡΗΤΗΣ, ΗΠΕΙΡΟΥ, ΜΕΝΕΛΑΟΥ, ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΟΣ, ΨΑΡΡΩΝ, ΚΡΗΤΗΣ, ΘΡΑΚΗΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΕΠΤΑΝΗΣΣΟΥ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΚΥΠΡΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΠΛΑΤΑΙΩΝ, ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, ΥΜΗΤΤΟΥ, ΔΗΜ. ΒΕΡΝΑΡΔΟΥ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ, ΚΙΣΣΑΒΟΥ.

Επίσης, στις αρχές του 2015 πραγματοποιήθηκε η μετατροπή των εγκαταστάσεων θέρμανσης για την χρήση ως καυσίμου του φυσικού αερίου στον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό και στα δύο κτίρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και η σύνδεση αυτών με το υπάρχον δίκτυο φυσικού αερίου.

Με την κατασκευή των νέων αγωγών φυσικού αερίου θα γίνει πλέον εφικτή, σύντομα, η σύνδεση και άλλων δημοτικών κτιρίων: του 2oυ Γυμνασίου, του 2ου Λυκείου και του 2ου Νηπιαγωγείου Βριλησσίων.

Η προσπάθεια της Διοίκησης συνεχίζεται με συνεχή επικαιροποίηση νέων αιτήσεων, ώστε άμεσα να αρχίσει η υλοποίηση της 2ης φάσης συνεργασίας με επιπλέον επεκτάσεις.

Παράλληλα, εκπονείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, η μελέτη για τη μετατροπή των εγκαταστάσεων θέρμανσης: στον 3ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, στο 1ο Γυμνάσιο, στο 1ο Λύκειο, στο Δημαρχείο και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ