16.09.19 | 09:32

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δίκη, μη χορηγηθέντα ΜΑΠ Δήμου Μεταμόρφωσης: Αναβολή ζήτησε ο Δήμος
08.05.19 | 12:57

Δίκη, μη χορηγηθέντα ΜΑΠ Δήμου Μεταμόρφωσης: Αναβολή ζήτησε ο Δήμος

Αναβολή πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης μη χορηγηθέντων Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) σε δικαιούχους εργαζομένους του Δήμου Μεταμόρφωσης, μετά από σχετικό αίτημα της Δημοτικής Αρχής, το πρωί της Τετάρτης.

Το Παναττικό Σωματείο ΟΤΑ «ΗΡΑΚΛΗΣ», που ξεκίνησε το θέμα και ήταν παρών στη σημερινή δίκη, στη σχετική ενημέρωση που απέστειλε στο epoli.gr εκφράζει την έκπληξή του του για τη στάση της Δημοτικής Αρχής, κάνοντας λόγο ταυτόχρονα για «φθηνές δικαιολογίες» (ο Δήμος επικαλέστηκε μη παράδοση από πλευράς υπηρεσιών του Δήμου, απαραίτητων με τη σημερινή δίκη, εγγράφων).

Με αφορμή το γεγονός, το Σωματείο καταγγέλλει συνολική, αντεργατική στάση από πλευράς της Δημοτικής Αρχής (Δώρα και Επιδόματα, δικαστικές διεκδικήσεις “παρατασιούχων” κ.τ.λ.), τυπώντας μάλιστα και σχετικό μπλουζάκι...

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Σήμερα 8 Μαΐου 2019 ήταν να πραγματοποιηθεί δίκη στο Ειρηνοδικείο Ν. Ιωνίας  η αγωγή των εργαζομένων κατά του Δήμου Μεταμόρφωσης για τη μη χορήγηση των μέσων ατομικής προστασίας(ΜΑΠ) και του γάλατος για το έτος 2014. Δυστυχώς, προς μεγάλη μας έκπληξη, από την πλευρά του Δήμου ζήτησε αναβολή της δίκης με φθηνές δικαιολογίες ότι δεν παρέδωσαν οι υπηρεσίες τα ανάλογα έγγραφα (5 μήνες μάλλον δεν ήταν αρκετοί λες και θα παρουσιάζονταν σε κάποιο Κακουργιοδικείο), αναιρώντας όλα όσα έλεγε η Δημοτική Αρχή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, μεταθέτοντας κι άλλο την επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με αποκλειστική ευθύνη της ίδιας εδώ και 5 χρόνια. Για μια ακόμα φορά απέφυγε την απόδοση του δικαιώματος μας. Φυσικά αυτή είναι η πάγια τακτική της όσον αφορά τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Όμως δεν είναι αυτός ο πραγματικός λόγος. Ακόμη μια φορά ,κάτι που γίνεται επανειλημμένως εδώ και 9 χρόνια η δημοτική αρχή μας δείχνει ξανά το αντεργατικό της πρόσωπο. Μην ξεχνάμε ότι προσφάτως έχει ξανασυμβεί, το ίδιο με το γάλα των εργαζομένων, μην ξεχνάμε ότι τα ΜΑΠ του 2018 παραδόθηκαν πριν λίγες μέρες με καθυστέρηση 1 έτους, μην ξεχνάμε τη στάση τους απέναντι μας στα δώρα και επιδόματα με την άσκηση έφεσης, μην ξεχνάμε τη συμπεριφορά τους όταν ήρθαν οι νεοδιοριζόμενοι με τα προσωρινά συνάδελφοι της 3κ με τη διαίρεση σε εργαζόμενους 2 ταχυτήτων, μην ξεχνάμε τη στάση τους απέναντι στις κινητοποιήσεις μας το καλοκαίρι του 2017 όταν όλοι οι δήμοι απογυμνωνόντουσαν με την απόφαση του ΣΤΕ, μην ξεχνάμε τη στάση τους απέναντι σε δικαστικές αποφάσεις για συναδέλφους που ζητούν να επιστρέψουν στον δήμο, μην ξεχνάμε τη στάση τους απέναντι στους παρατασιούχους και τέλος μην ξεχνάμε ότι ΜΑΣ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΠΟΣΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Λυπούμαστε πραγματικά για την συγκεκριμένη απόφαση τους αλλά δεν σταματάμε. Θα συνεχίσουμε τη μάχη μέχρι την τελική δικαίωση.

Τέτοιες στάσεις δεν μας πτοούν αλλά μας γιγαντώνουν.

 

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      

ΘΕΟΔΟΡΟΣ  ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ                                         ΣΠΥΡΟΣ  ΠΗΤΑΚΗΣ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ