09.05.21 | 04:40

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δίκη Τοπαλούδη: Έρευνα για το ρόλο του γιατρού από τη Ρόδο στην υπόθεση
15.05.20 | 20:17

Δίκη Τοπαλούδη: Έρευνα για το ρόλο του γιατρού από τη Ρόδο στην υπόθεση

Να διερευνηθεί ο ρόλος του γιατρού από τη Ρόδο, ο οποίος συνταγογράφησε συγκεκριμένα σκευάσματα, που προσκόμισε η υπεράσπιση του 23χρονου Ροδίτη καταδικασθέντα στη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, διέταξε το δικαστήριο πριν από λίγο.

Ειδικότερα οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα της εισαγγελέως της έδρας και των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, για την διερεύνηση του ρόλου του Ροδίτη γιατρού, και αποφάσισε να εξαχθούν αντίγραφα των πρακτικών της δίκης και να διαβιβασθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Παράλληλα, να διερευνηθεί τυχόν ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι η Eισαγγελέας είχε ζητήσει να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ψευδούς βεβαίωσης από τον ιδιώτη ψυχίατρο. ο οποίος φέρεται να άλλαξε τη συνταγογράφηση φαρμάκων του Ροδίτη.

Ως προς το σκέλος αυτό το δικαστήριο δέχθηκε την πρόταση της.

«Καμία άλλη δολοφονημένη ποτέ μη ξεχαστεί τι κάνανε στην Ελένη», ήταν το σύνθημα που επικράτησε έξω από το Εφετείο της Αθήνας, από τους συγκεντρωθέντες, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη.

Σε λυγμούς ξέσπασε η μητέρα του θύματος, φωνάζοντας τέρατα στους δύο κατηγορούμενους.

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή δια του Αλέξη Κούγια, δήλωσε ότι θα μηνύσει για ψευδή κατάθεση τον πατέρα και τη γιαγιά του Ροδίτη όπως και δύο μάρτυρες της υπόθεσης.

Ακόμη, δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση και κατά δύο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση, που γνωμάτευσαν για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου Ροδίτη.

 ΠΗΓΗ: dikastiko.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ